Η αναμονή ΤΕΛΟΣ. Η mirrorless της Canon, Canon EOS M είναι εδώ


Η αναμονή ΤΕΛΟΣ. Η mirrorless της Canon, Canon EOS M είναι εδώ

Η τρέλα ξεκίνησε από την Olympus με την PEN σειρά.  Ακολούθησε η Panasonic, μετά η Sony, η Samsung, η Nikon, η Fujifilm,  και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Canon μπαίνει στον χορό των mirrorless που από ότι φαίνεται θα είναι το μέλλον της ψηφιακής φωτογραφίας.
Στον Λονδίνο λοιπόν, ο ιαπωνικός κολοσσός, ανακοίνωσε σήμερα την Canon EOS M!  Η πρώτη mirrorless (ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, μικρού μεγέθους, όπου απουσιάζει ο καθρέπτης) της Canon έρχεται να πάρει τα πρωτεία από τον ανταγωνισμό?  Τι έχει όμως να μας προσφέρει?
Ο αισθητήρας τεχνολογίας 8 megapixel APS-C hybrid CMOS και μεγέθους 22.3 x 14.9 mm, DIGIC 5, υπόσχεται ποιότητα ανάλογη των φημισμένων DSLR της σειράς EOS!  Ο συντελεστής του αισθητήρα είναι ο γνωστός 1.6 που ίσχυε μέχρι τώρα και για τις DSLR της σειράς.  Με κλίμακα ISO από  100 μέχρι 12,800 (επεκτάσιμο σε 12800) μπορούμε να δημιουργήσουμε εικόνες σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού με ευκολία!  Η οθόνη αφής 3″, Clear View LCD II, έχει ανάλυση 1,040,000 dots, ενώ το οφθαλμοσκόπιο δυστυχώς απουσιάζει.  Φυσικά στην καταγραφή video η μηχανή μας δίνει FULL HD ανάλυση, 1920 x 1080 στα 30fps. Η μηχανή θα κυκλοφορήσει με τους νέους φακούς του νέου συστήματος EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM και EF-M 22mm f/2 STM pancake.  Στο πακέτο θα περιλαμβάνεται το νέο flash της εταιρείας Speedlite 90EX!  Η τιμή εκτιμάται γύρω στα 700 με 800 ευρώ για το κιτ με τον pancake φακό και γύρω στα 800 με 900 ευρώ για το κιτ με τον 18-55, ενώ θα παρέχεται και κιτ και με τους δύο με πάνω από 1000 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!