Θέλετε να δείτε πως μπορείτε να βγάλετε ένα λιοντάρι πλησιάζοντας πολύ κοντά?


Θέλετε να δείτε πως μπορείτε να βγάλετε ένα λιοντάρι πλησιάζοντας πολύ κοντά?

Όσοι ασχολούμαστε με την άγρια φύση ξέρουμε ότι για να βγάλουμε φωτογραφία ένα άγριο ζώο, πρέπει να έχουμε ένα μεγάλο τηλεφακό.  Αυτό, γιατί δεν μπορούμε να πλησιάσουμε πολύ κοντά, κυρίως για να μην τρομάξει το ζώο και φύγει αλλά και για λόγους ασφαλείας (όταν λέμε άγριο ζώο προφανώς δεν εννοούμε τα νεροβούβαλα της Κερκίνης αλλά κάτι σε λιοντάρι και πάνω!) .  Εκτός του ότι η αγορά ενός κατάλληλου τηλεφακού κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ, δημιουργικά ένας τηλεφακός σε περιορίζει αρκετά.

Τα αδέρφια Will & Matt Burrard-Lucas από την Μεγάλη Βρετανία, έσπασαν το κεφάλι τους για να βρουν ένα τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα και να μπορούν για παράδειγμα να βγάλουν ένα λιοντάρι από απόσταση αναπνοής με ένα ευρυγώνιο φακό!  Το αποτέλεσμα? Το BeetleCam Project!  Στην πρώτη τους απόπειρα να χρησιμοποιήσουν το τηλεκατευθυνόμενο αυτό όχημα με μία μηχανή DSLR προσαρμοσμένη πάνω του στην Τανζανία, αποδείχτηκε ότι τα λιοντάρια δεν ξεχωρίζουν σάρκα από μέταλο και ξεσκίζουν και τα δύο με την ίδια μανία.
Έτσι η επιστροφή τους σπίτι έγινε χωρίς την μηχανή και με ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα σμπαραλιασμένο.  Η επιμονή τους να πετύχουν όμως ήταν και οδηγός τους.  Έτσι το 2011 δημιούργησαν 2 νέα μοντέλα με εξελιγμένες δυνατότητες και θωρακισμένο κέλυφος!  Γύρισαν στην Αφρική και φωτογράφισαν τα λιοντάρια στην Masai Mara.

Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε εδώ και εδώ!
Προσωπικά θεωρώ ότι η προσπάθεια είναι εκπληκτική και οι φωτογραφίες ΥΠΕΡΟΧΕΣ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

BeetleCam Wildlife Photography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!