Ορισμένα πορτραίτα είναι τόσο δυνατά όσο η δυστυχία των ανθρώπων


Ορισμένα πορτραίτα είναι τόσο δυνατά όσο η δυστυχία των ανθρώπων

Νομίζουμε πολλές φορές ότι τα πράγματα είναι πλέον πολύ χάλια.  Σίγουρα σκεφτόμαστε με τα δεδομένα που ζούσαμε μέχρι σήμερα και συγκρίνουμε με παλιές εποχές.  Αν όμως κάτσουμε να συγκρίνουμε τον τρόπο ζωής μας με τις ζωές άλλων ανθρώπων ακόμα και στις δυτικά αναπτυγμένες χώρες του κόσμου θα δούμε πόσο τυχεροί είμαστε.

Πολλοί άνθρωποι ζούνε στο περιθώριο ξεχασμένοι από όλους,  περνώντας το δικό τους μαρτύριο.  Το πρακτορείο Magnum είναι ίσως το πιο διάσημο πρακτορείο φωτογράφων και αυτό γιατί τα μέλη του δημιουργούν εικόνες με τεράστια δυναμική, φωτογραφίες που δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο το ανθρώπινο μάτι. 

Ο Steve McCurry, στο blog του, δημιούργησε μία έκθεση φωτογραφιών ανθρώπων που ζούνε στο περιθώριο από το Πακιστάν έως την Γαλλία και την Αμερική.  Αξίζει να ρίξετε μια ματιά εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!