1η Image+Tech EXPO: Έκλεισε τις πύλες της με επιτυχία


1η Image+Tech EXPO: Έκλεισε τις πύλες της με επιτυχία

Τη Κυριακή έκλεισε τις πύλες της η 1η Image+Tech EXPO, που διοργάνωσε η Be Best, υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑΦ.

Το pttlgr επισκέφτηκε την έκθεση στη Helexpo στο Μαρούσι και η αίσθηση μας είναι ότι ήταν μία οργανωτική επιτυχία και ότι οι επισκέπτες κατάφεραν να δουν από κοντά πολλά νέα προϊόντα, με ποιο σημαντικά τη Fujifilm GFX 50S που πιάσαμε επιτέλους στα χέρια μας (στη Photokina 2017 ήταν κλειδωμένη σε προθήκη) και τη Panasonic LUMIX DMC-GH5.

Ξεκινάμε από την πρόσβαση στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo. Η πρόσβαση ήταν εύκολη, μέσω αυτοκινήτου με δυνατότητα δωρεάν πάρκινγκ και μέσω του ηλεκτρικού και η κίνηση των διοργανωτών να έχουν ειδικό μίνι λεωφορειάκι για τη δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών από το σταθμό της Νερατζιώτισσας στην Helexpo κρίνεται πολύ σημαντική.

Όσο αφορά τον εκθεσιακό χώρο νομίζουμε ότι ήταν αυτό που έπρεπε για τους εκθέτες και τους επισκέπτες. Κυλιόμενες σκάλες και ασανσέρ ανέλαβαν την εύκολη πρόσβαση ανάμεσα στους δύο ορόφους της έκθεσης ενώ και οι καφετέριες που υπήρχαν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ακόμα και με μαγειρεμένο ζεστό φαγητό, σε λογικές τιμές.

Περνάμε στους εκθέτες, ανάμεσα στους οποίους τη πιο μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το εξαιρετικά στημένο και πανέμορφο booth της Art Point, εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη που ειδικεύεται στην δημιουργία ψηφιακών άλμπουμ.

Στεκόμαστε στην εξαιρετική παρουσία της Fujifilm, με ένα επιβλητικό booth ανάλογο των προτύπων του εξωτερικού και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά είδαμε παρουσιάσεις από φωτογράφους που χρησιμοποιούν τις μηχανές της στο κεντρικό stage, στα πρότυπα της Photokina.

pttlgr-image+tech-04

pttlgr-image+tech-09

Δυστυχώς δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την απουσία booth της Canon, του ηγέτη του χώρου, που προτίμησε να έχει μία μικρή παρουσία ως Canon Professional Services στον χώρο των σεμιναρίων.
Για χρόνια τώρα η Canon δεν έχει την παρουσία που αρμόζει στη μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου και είναι κάτι το οποίο ως φωτογράφοι δεν κατανοούμε.

pttlgr-image+tech-02

Στο κομμάτι των σεμιναρίων ξεχωρίζουν με μεγάλη διαφορά οι δύο ομιλίες της Lindsay Adler, που μας ήρθε στη Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της φωτογραφίας. Στο παρελθόν στο pttlgr έχουμε δει tutorial videos της για τη φωτογραφία πορτραίτου και νομίζω, έχοντας την τύχη να μιλήσω αρκετή ώρα μαζί της, ότι η ευγενική και σεμνή παρουσία της είναι κάτι που θα πρέπει να αποτελεί οδηγό για όλους τους φωτογράφους.

image+tech-2017-1

pttlgr-image+tech-10

Οι αίθουσες των σεμιναρίων ήταν εξαιρετικά οργανωμένες, με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά, ακουστικά και μικρόφωνο για κάθε συμμετέχοντα αν και το θέμα της εσωτερικής θερμοκρασίας είναι κάτι που ξέφυγε σε κάποια σημεία από τους διοργανωτές.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον όσοι από εσάς παρακολουθήσατε τα σεμινάρια να μας γράψετε την κριτική σας (για το επίπεδο της κεντρικής οργάνωσης και για το επίπεδο μεταδοτικότητας και οργάνωσης των εισηγητών).

pttlgr-image+tech-08

pttlgr-image+tech-03

pttlgr-image+tech-07

pttlgr-image+tech-06

pttlgr-image+tech-05

Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι από την έκθεση Image+Tech EXPO πέρασαν πάνω από 25.000 επισκέπτες και ο προγραμματισμός λέει ότι η επόμενη έκθεση θα γίνει το 2018.

Ευχαριστούμε όσους από εσάς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να μιλήσουμε!

Φυσικά σας προτρέπουμε να γράψετε την άποψη σας για την 1η Image+Tech EXPO, για όσα σας άρεσαν και όσα θα θέλατε να βελτιωθούν!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Μέτρια πράγματα. Δεν υπήρχε ούτε η Canon, ούτε η Nikon, ενώ και οι υπόλοιπες ήταν με ελάχιστα προϊόντα σωμάτων και φακών στην διάθεση του κοινού. Επιπλέον δεν υπήρχαν παρά ελάχιστες εταιρίες – περίπτερα με είδη διαμόρφωσης φωτός (softboxes κλπ), ενώ αντίθετα υπήρχε άνιση προβολή σε άλλα είδη. όπως είναι οι εκτυπωτές, οι επκτυπώσεις και τα τρίποδα. Τέλος, η συγκριτική υπεροχή του αριθμού των περιπτέρων από 3ους (επαγγελματίες – έμποροι) σε σχέση με αυτά των προμηθευτών αυτών καθ’ αυτών των φωτογραφικών ειδών (Canon, Nikon, κλπ), θύμιζε λίγο περισσότερο bazaar παρά έκθεση φωτογραφικών ειδών στα πρότυπα αυτών του εξωτερικού, γεγονός που είναι κάπως απαξιωτικό για ένα τόσο σοβαρό και ακριβό “σπορ”. Έχω την πεποίθηση ότι η γενικότερη μιζερια της χώρας ευθύνεται και γι’ αυτό!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!