H 3D Robotics παρουσιάζει το έξυπνο drone, 3DR Solo


H 3D Robotics παρουσιάζει το έξυπνο drone, 3DR Solo

Το 3DR Solo δέχεται GoPro (Hero3+ και Hero4) και είναι το πρώτο drone που επιτρέπει την αλλαγή των ρυθμίσεων της action cameras κατά την πτήση.

Το νέο έξυπνο drone διαθέτει ένα υπολογιστικό σύστημα με επεξεργαστή 1GHZ και Gimbal 3 αξόνων, ενώ το χειριστήριο του διαθέτει και αυτό υπολογιστικό σύστημα με επεξεργαστή 1GHZ, μικρή LCD οθόνη με τις ενδείξεις που είναι απαραίτητες για τον χειριστή αλλά και HDMI έξοδο για προβολή της live εικόνας σε εξωτερική οθόνη. Ο χειρισμός της GoPro γίνεται από το χειριστήριο και η εικόνα που καταγράφεται προβάλλεται σε HD σε smartphone ή tablet μέσω της ειδικής εφαρμογής που διατίθεται (iOS, Android) και η οποία περιλαμβάνει και εξομοιωτή πτήσης για προπόνηση. Ο δε χρόνος πτήσης του υπολογίζεται στα 20 λεπτά.

Το νέο drone έχει πρωτοποριακές λειτουργίες όπως η λειτουργία Cable Cam, κατά την οποία το drone λοκάρει σε μία συγκεκριμένη πορεία ώστε ο χειριστής να μπορεί να επικεντρωθεί στον χειρισμό της κάμερας, η λειτουργία Orbit, για την λήψη του θέματος με πτήση του drone σε κύκλο, η λειτουργία Selfie για την λήψη selfies και η λειτουργία Follow, κατά την οποία το drone ακολουθεί τον χειριστή.

Το 3DR Solo αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στην τιμή των 1.400 δολαρίων με το Gimbal.

Η 3D Robotics δεν είναι πρωτάρα στον χώρο των drones και σκοπεύει να πραγματοποιήσει την μεγάλη της αντεπίθεση με το νέο Solo, στην σχεδίαση του οποίου βοήθησε το πρώην στέλεχος της DJI (CEO της εταιρείας στην Β.Αμερική), Guinn.

3DR Solo-1

3DR Solo-2

3DR Solo-3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!