Ένα πολύ διαφορετικό ημερολόγιο από την Pirelli για το 2013


Ένα πολύ διαφορετικό ημερολόγιο από την Pirelli για το 2013

Από το 1964, όταν και το πρώτο ημερολόγιο της γνωστής εταιρείας κατασκευής ελαστικών Pirelli, κυκλοφόρησε, έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια. 
Κάθε χρόνο ένας φωτογράφος επιλέγεται για να αποτυπώσει, με καλλιτεχνικό τρόπο, τα γυμνά σώματα εντυπωσιακών γυναικών σε ειδυλλιακά μέρη του πλανήτη.  Το ημερολόγιο βγαίνει σε περιορισμένο αριθμό και μοιράζεται σε πελάτες της εταιρείας και όχι μόνο.
Για το 2013, η Pirelli, επέλεξε τον διάσημο φωτογράφο Steve McCurry.  Γνωστός για το πορτραίτο της μικρής Αφγανής που είχαμε δει εδώ και για τις εξαιρετικές φωτογραφίες που δημιουργεί ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, μέλος του πρακτορείου Magnum, η ερώτηση που έρχεται στο μυαλό όλων μας είναι “τι σχέση μπορεί να έχει ένας φωτογράφος τέτοιου είδους με φωτογράφιση γυμνού;”.
Φέτος λοιπόν ο Steve αποφάσισε να βάλει την δική του πινελιά στο πολύ-αναμενόμενο για πολλούς ημερολόγιο της Pirelli.  Η επιλογή του μέρους της φωτογράφισης, το Ρίο της Βραζιλίας.  Μοντέλα;  Δυναμικές γυναίκες που έχουν αφιερώσει κομμάτι της ζωής τους σε φιλανθρωπικά, μη κυβερνητικά, ιδρύματα και ανθρωπιστικά projects.  Για δύο εβδομάδες ο Steve και τα μοντέλα του περιηγήθηκαν στα στενά δρομάκια του Ρίο δημιουργώντας φωτογραφίες και αποτυπώνοντας την καθημερινότητα των ανθρώπων και της ζωής σε ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη στον κόσμο.  Φυσικά γυμνό δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει η αίσθηση του χώρου και χρόνου της κάθε εικόνας και η αρμονία μεταξύ της γυναικείας ομορφιάς και της φωτογραφίας δρόμου.

Ο Steve McCurry είπε σχετικά με το project αυτό:
“In the two weeks it took to shoot the Calendar on the streets and in the favelas of Rio, McCurry made one of his fascinating journeys of discovery, capturing stories, experiences and traits of people and faraway lands. The 2013 Pirelli Calendar tells its tales through faces drawn in graffiti and ordinary people, as well as through this year’s models whose common thread is a powerful commitment to foundations, humanitarian projects and on-governmental organizations.  I tried to portray Brazil, its landscape, its economy and its culture, along with the human element” said McCurry. “This was the story I wanted to tell through my lens. For me photography is an important expressive means to tell large and small stories of daily life.” In the background, Rio is bustling with life, with its historic quarters like Lapa and Santa Teresa, its favelas, its bars and nightclubs, its markets, dance centers and gyms, its schools and bus stops. The city appears at its most authentic, very different from the usual stereotypes. “I walked a lot through the streets, looking at all these moments of daily life and taking lots and lots of pictures,” said McCurry. “I look for the moment of passage, when the image reveals a bit of tension.”

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μία εκτεταμένη γεύση από τις φωτογραφίσεις που έγιναν.  Μπορούμε εκτός των άλλων να δούμε ότι ο μεγάλος αυτός φωτογράφος δουλεύει με φυσικό φωτισμό και την χρήση ανακλαστήρων, την χρήση led lights όπου κρίνει απαραίτητο και μία ποικιλία φωτογραφικού εξοπλισμού από Nikon D3x, Canon 1D-X μέχρι Hasselblad 200.
Απολαύστε το:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon 1D X Pirelli Steve McCurry
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Φοβερό άρθρο Βάϊε!!!!!Να ρωτήσω όμως κάτι???Τον παρατηρώ που ”πατάει” την φωτογραφική με το αριστερό χέρι και φυσικά με το ίδιο κλικάρει για να βγάλει…λες να το κάνει επίτηδες για μεγαλύτερη σταθερότητα???

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!