Η Adobe διαθέτει το Adobe Camera Raw 8.4 (RC) με υποστήριξη για τις νέες μηχανές


Η Adobe διαθέτει το Adobe Camera Raw 8.4 (RC)  με υποστήριξη για τις νέες μηχανές

H Adobe ανακοίνωσε τη διάθεση του Adobe Camera Raw 8.4 Release Candidate για τα Adobe Photoshop CC και Adobe Photoshop CS6 με υποστήριξη για τις νέες κάμερες και φακούς.

Η έκδοση Release Candidate είναι στην ουσία μία δοκιμαστική έκδοση που αν και έχει δοκιμαστεί από την Adobe διατίθεται στους χρήστες του Photoshop για περαιτέρω έλεγχο της λειτουργίας της. Σύντομα λογικά θα ανακοινωθεί και η διάθεση της οριστική έκδοσης. Παράλληλα διατίθεται και η νέα έκδοση του DNG Converter 8.4.

Πλέον τα Adobe Camera Raw 8.4 και DNG Converter 8.4 δεν υποστηρίζονται επίσημα για τα λειτουργικά Mac OS 10.6.x (Snow Leopard), Windows XP και Windows Vista.

Η νέα έκδοση του ACR 8.4 υποστηρίζει τις εξής νέες μηχανές:
Canon EOS 1200D (REBEL T5, KISS X70)
– Casio EX-100
– DJI Phantom
Fujifilm X-T1
Hasselblad H5D-50c
Hasselblad HV
Nikon D3300
– Nikon D4S (αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στις 25 Φεβρουαρίου)
Olympus OM-D E-M10 (*)
Panasonic LUMIX DMC-ZS40 (DMC-TZ60, DMC-TZ61)
Phase One IQ250
Samsung NX30
Sony Alpha a5000 (ILCE-5000)
Sony Alpha a6000 (ILCE-6000)

Επιπλέον προστέθηκαν color profiles που βρίσκουμε στις παρακάτω μηχανές τις Fujifilm (PROVIA/STANDARD, Velvia/VIVID, ASTIA/SOFT, MONOCHROME, etc.):
Fujifilm X-A1
Fujifilm X-E1
Fujifilm X-E2
Fujifilm X-M1
Fujifilm X-S1
Fujifilm X-T1
Fujifilm X-Pro1
– Fujifilm X10
Fujifilm X20
– Fujifilm XF1
Fujifilm XQ1
– Fujifilm X100
Fujifilm X100S

Επίσης προστίθεται υποστήριξη για πολλούς νέους φακούς αλλά και τον φακό του Apple iPhone 5c (δείτε τη λίστα εδώ)

Τέλος ανάμεσα στις άλλες βελτιώσεις ξεχωρίσαμε την προσθήκη μίας νέας συντόμευσης κατά την χρήση του εργαλείου Crop (με το X μπορούμε να αλλάξουμε το aspect ratio από landscape σε portrait και από portrait σε landscape).

Μπορείτε να κατεβάσετε το Adobe Camera Raw 8.4 (RC) για το Photoshop CC εδώ και για το Photoshop CS6 εδώ. Το DNG Converter 8.4 θα το βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Adobe
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!