Δείτε σε video την Adobe να εξαφανίζει αντικείμενα σε video


Δείτε σε video την Adobe να εξαφανίζει αντικείμενα σε video

Η Adobe συνεχίζει να ερευνά τον χώρο της επεξεργασίας εικόνας και στο Adobe Max 2017 αποκάλυψε ακόμα μία εντυπωσιακή τεχνολογία.

Είμαστε εδώ και καιρό συνηθισμένοι στην τεχνολογία Content Aware της Adobe που επιτρέπει την αφαίρεση αντικειμένων από φωτογραφίες, αναπληρώνοντας το κενό με ότι θα έπρεπε να υπάρχει πίσω από εκείνο το αντικείμενο.

Η Content Aware λειτουργεί τις περισσότερες φορές αρκετά ικανοποιητικά, επιτρέποντας την αφαίρεση καλωδίων, στύλων και πολλών αντικειμένων που οι φωτογράφοι θέλουν να μην χαλάνε τις φωτογραφίες τους.

Πως θα σας φαινόταν όμως να είχαμε κάτι αντίστοιχο στην επεξεργασία video;

H νέα τεχνολογία της Adobe στην επεξεργασία video ονομάζεται Adobe Cloak. Ο κινηματογραφιστής απλά κάνει μία επιλογή γύρω από το αντικείμενο που θέλει να αφαιρέσει από το video του και το λογισμικό το αφαιρεί αντικαθιστώντας το κενό που αφήνει με το τι κανονικά υπάρχει από πίσω από το αντικείμενο.

Η διαδικασία είναι αυτόματη και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις κάτι που κάνει την συγκεκριμένη τεχνολογία εντυπωσιακή.

Η Dpreview δημοσίευσε ένα video που δείχνει πως ακριβώς λειτουργεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adobe

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!