Η Adobe απαντάει επίσημα στις αντιδράσεις των φωτογράφων για την διάθεση του Photoshop μόνο μέσω του Cloud


Η Adobe απαντάει επίσημα στις αντιδράσεις των φωτογράφων για την διάθεση του Photoshop μόνο μέσω του Cloud

Χτες στο blog της Adobe είχαμε μία επίσημη τοποθέτηση από την μεριά της αμερικανικής εταιρείας σχετικά με τις πολλές αρνητικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, με την οποία γνωστοποιούσε ότι η διάθεση του Adobe Photoshop CC (αλλά και όλων των προγραμμάτων της εταιρείας) θα γίνεται μόνο μέσω του Creative Cloud, με την καταβολή μηνιαίας συνδρομής (θυμηθείτε την ανακοίνωση εδώ).

H Adobe εμφανίζεται ευχαριστημένη μέχρι τώρα από την αποδοχή του νέου τρόπου διάθεσης των προγραμμάτων της, αν και όπως αναφέρεται λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις αντιδράσεις, οι οποίες εστιάζονται στα εξής τρία σημεία:

– στο τι θα γίνεται με την πρόσβαση στα αρχεία του χρήστη που θα υπάρχουν στο Cloud, σε περίπτωση που ο χρήστης σταματήσει την ανανέωση της συνδρομής του (σχετικά αναφέρεται ότι αν και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η πολιτική της εταιρείας στο θέμα αυτό, τα αρχεία θα είναι προσβάσιμα και στη περίπτωση διακοπής της συνδρομής).

– στο ότι οι φωτογράφοι (επαγγελματίες και ερασιτέχνες που χρησιμοποιούν το Photoshop) ψάχνουν για προσφορές πιο προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

– στο ότι μερικοί πελάτες δεν έχουν πειστεί ότι το Creative Cloud τους ταιριάζει και προτιμούν να μπορούν να συνεχίζουν να αγοράζουν τα προγράμματα που χρειάζονται με μία και έξω αγορά, όπως κάνανε μέχρι τώρα.

Η αμερικανική εταιρεία εξακολουθεί να τονίζει ότι η μεγάλη αλλαγή που ανακοινώθηκε στις 6 Μαΐου, είναι προς όφελος όλης της κοινότητας των δημιουργών που χρησιμοποιούν τα προγράμματα της.  Η Adobe θεωρεί ότι με το νέο τρόπο θα μπορεί να φέρνει τους χρήστες πιο γρήγορα κοντά σε νέες τεχνολογίες και δυνατότητες ενώ θα μπορεί να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες για φορητές συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets.  Επίσης τονίζεται ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να αλλάξει τον προγραμματισμό της για πλήρη εστίαση στο Creative Cloud (“Because of this we have no plans to change our focus on Creative Cloud”), ενώ αναφέρεται ότι το Photoshop CS6 (όπως και τα άλλα προγράμματα έκδοσης CS6) θα συνεχίσει να πωλείται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Σχετικά με τους φωτογράφους και τις αντιδράσεις τους, φαίνεται ότι η Adobe μελετάει το θέμα και δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει και αν θα προσφέρει κάποια ειδική επιλογή μόνο για αυτούς.

Το σίγουρο είναι ότι οι ανταγωνίστριες εταιρείες στον χώρο των προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας (Corel, ACDsee Systems), κάνουν ήδη κινήσεις για να προσελκύσουν τους δυσαρεστημένους φωτογράφους στην αγκαλιά τους.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση εδώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!