Η Adobe ετοιμάζει έκδοση του Lightroom για tablets;


Η Adobe ετοιμάζει έκδοση του Lightroom για tablets;

Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι στο μέλλον θα μπορείτε να επεξεργάζεστε τις εικόνες σας στο tablet σας με πρόγραμμα αντίστοιχο του Adobe Lightroom;

Ακούγεται αρκετά δύσκολο σαν σενάριο αλλά φυσικά με την τεχνολογία ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Άλλωστε όπως είχαμε δει στο pttl.gr την άνοιξη του 2013 στην εκπομπή του Scott Kelby, The Grid, είχε παρουσιαστεί ένα δείγμα μίας εφαρμογής επεξεργασίας φωτογραφιών της Adobe για iOS Tablets. Δυστυχώς δεν ακολούθησε κάποια επίσημη ανακοίνωση ή παρουσίαση μίας τέτοιας εφαρμογής.

Φτάνουμε στο σήμερα και στις αρχές της εβδομάδας που μας πέρασε, όταν οι άνθρωποι της ιστοσελίδας 9to5mac ανακάλυψαν τυχαία σε σελίδα του site της Adobe την καταχώρηση “Adobe Lightroom for mobile”, καταχώρηση που αφαιρέθηκε λίγο μετά.
Πριν αφαιρεθεί όμως η καταχώρηση υπήρξε χρόνος να συμπληρωθεί η φόρμα αγοράς της εφαρμογής, όπου φαίνεται ότι η χρέωση για την απόκτηση της είναι 99 δολάρια για ετήσιο συμβόλαιο (μέσω Creative Cloud) και να κρατηθούν τα αντίστοιχα screenshots.

lightroom-for-tablets-1

Ίσως βρισκόμαστε λοιπόν πολύ κοντά σε μία νέα έκδοση του Lightroom για φορητές συσκευές (tablets), το πιθανότερο για αρχή με λειτουργικό iOS. Ο χρόνος θα δείξει.

Εσείς τι πιστεύετε; Είναι κάτι που θα είναι χρήσιμο στο σύγχρονο φωτογράφο ή απλά μία εφαρμογή για πολύ light πράγματα;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adobe Adobe Lightroom Apps iOS Apps

Πηγή:

9to5mac
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    αν αυτη ειναι η τιμη που σκέφτονται να το κοστολογήσουν ειναι πραγματικά ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λεφτά, καλύτερα να πάρω ένα ultrabook(asus, macbook air, toshiba, sony) με το lightroom εγκατεστημένο, σε συνολολικό κόστος για 1 χρόνο θα μου βγεί λιγότερα λεφτά, και δεν μιλάω για παραπάνω χρόνια

    • #
      1

      Χρήστο διορθώθηκε το λάθος! 99 δολάρια τον χρόνο εννοούσα!

      • #
        1

        9$ τον μήνα αν σου προσφέρει ότι η έκδοση για laptop/pc/mac ειναι πολυ καλή τιμή… Κυρίως αν σου επιτρέπει να δουλευει και την φωτογραφική απευθείας απο το Lightroom πιστεύω ότι θα είναι τέλειο εργαλειο(έστω και ενσύρματα για αρχη)

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!