Νέος AF-S NIKKOR 70–200mm F/2.8E FL ED VR με ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα


Νέος AF-S NIKKOR 70–200mm F/2.8E FL ED VR με ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα

Η Nikon παρουσίασε τον νέο της zoom τηλεφακό, τον AF-S NIKKOR 70–200MM F/2.8E FL ED VR, με νέο οπτικό σχεδιασμό και ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα.

Η εξέλιξη του πιο δημοφιλή τηλεφακού της Nikon αποτελείται από 22 οπτικά στοιχεία, ανάμεσα στα οποία 6 στοιχεία ED, 1 στοιχείο φθορίτη, 1 φακού HRI και στοιχεία φακού με νανοκρυσταλλική επίστρωση ή επίστρωση φθορίου. Διαθέτει νέο βελτιωμένο σύστημα σταθεροποίησης, 4 stops, ενώ το ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα επιτρέπει την αλλαγή του διαφράγματος μέσω του live view σε όλα τα σώματα μηχανών.

Δυστυχώς ο νέος AF-S NIKKOR 70–200MM F/2.8E FL ED VR, έχει την εξωφρενικά υψηλή τιμή των 2.800 δολαρίων, ακολουθώντας την υψηλή τιμολόγηση που είχαμε δει και το νέο zoom φακό AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR. Αναμένεται να είναι διαθέσιμος από τον επόμενο μήνα.

ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ AF-S NIKKOR 70–200MM F/2.8E FL ED VR
Άμστερνταμ, Ολλανδία, 19 Οκτωβρίου 2016: Η Nikon χαρίζει στον τηλεφακό zoom με φορμά FX που προτιμούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι μεγαλύτερη ταχύτητα, μικρότερο βάρος και περισσότερη ευελιξία από ποτέ. Σχεδιασμένος για να υπερέχει, ο νέος AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR δίνει το προβάδισμα στους φωτογράφους που εργάζονται με τις γρήγορες DSLR της Nikon.

Είτε αποτυπώνουν αθλητικά στιγμιότυπα, δράση, ειδησεογραφικές λήψεις ή ρεπορτάζ, η πιο πρόσφατη έκδοση αυτού του φημισμένου φακού διαθέτει μια σειρά βελτιώσεων που τους εξασφαλίζει ουσιαστικά πλεονεκτήματα κατά τη χρήση. Η βελτιωμένη λειτουργία παρακολούθησης AF και ο έλεγχος έκθεσης καθώς και η λειτουργία VR SPORT, συνδυάζονται για να εξασφαλίζουν εντυπωσιακές λήψεις ριπών. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, η απόδοση από άκρη σε άκρη έχει βελτιωθεί και έχει μειωθεί η απώλεια φωτός. Η πλησιέστερη δυνατή απόσταση εστίασης είναι πλέον μόλις 1,1 m και ο μέγιστος λόγος αναπαραγωγής έχει αυξηθεί από το 0,11x στο 0,21x. Στο κυρίως σώμα του φακού υπάρχουν κουμπιά με δυνατότητα αντιστοίχισης λειτουργιών, εξασφαλίζοντας ομαλότερη λειτουργία, ενώ παράλληλα έχουν αντιστραφεί οι θέσεις του zoom και του δακτυλίου εστίασης για πιο ισορροπημένο χειρισμό. Με κυρίως σώμα κατασκευασμένο από ένα νέο κράμα μαγνησίου και τα στοιχεία HRI και φθορίου που περιλαμβάνει, ο φακός είναι ελαφρύτερος από ποτέ αλλά η κατασκευή του παραμένει το ίδιο στιβαρή.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Ο νέος NIKKOR 70–200mm f/2.8E αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα στην ποιότητα εικόνας και παρέχει συνολικά μια ταχύτερη και ομαλότερη εμπειρία λήψης. Η λειτουργία SPORT VR και τα εργονομικά χαρακτηριστικά που έχει κληρονομήσει από τους πιο πρόσφατους τηλεφακούς 400 mm, 500 mm και 600 mm της Nikon εξασφαλίζουν πραγματική διαφορά απόδοσης στους φωτογράφους που αποτυπώνουν γρήγορη δράση με επαγγελματικές DSLR όπως η D5.»

ΣΥΝΟΨΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

Βελτιωμένη απόσβεση κραδασμών (VR) και ακρίβεια φακού προς φωτογραφική μηχανή
Η τελευταία τεχνολογία VR της Nikon παρέχει τη δυνατότητα λήψεων με ταχύτητες κλείστρου έως και 4 στοπ χαμηλότερες χωρίς VR¹ και ενεργοποιείται αμέσως μόλις πατηθεί το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση. Η λειτουργία SPORT VR προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στην εικόνα από το σκόπευτρο κατά τις λήψεις εξαιρετικά γρήγορης δράσης. Η βελτιωμένη παρακολούθηση AF δίνει στους φωτογράφους της δυνατότητα να αποκρίνονται γρήγορα και με ακρίβεια στις αλλαγές της αυτόματης εστίασης. Ο μηχανισμός ηλεκτρομαγνητικού διαφράγματος χαρίζει εξαιρετικά σταθερό έλεγχο ΑΕ ακόμη και κατά τις ριπές υψηλής ταχύτητας.
Μοναδική απόδοση: οπτική ακρίβεια έως και το άκρο του κάδρου

Η εντελώς νέα οπτική κατασκευή εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση από άκρο σε άκρο. Η νέα οπτική σχεδίαση περιλαμβάνει έξι γυάλινα στοιχεία ED, ένα στοιχείο φακού από φθορίτη και ένα στοιχείο υψηλού δείκτη διάθλασης (HRI). Η νανοκρυσταλλική επίστρωση μειώνει τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη καθαρότητα εικόνας, ενώ ταυτόχρονα η περίθλαση των χρωμάτων, η χρωματική εκτροπή και οι παραμορφώσεις μειώνονται στο σύνολο του εύρους zoom.
¹ Σε κανονική λειτουργία με βάση το πρότυπο CIPA.

Τεχνικά χαρακτηριστικά AF-S NIKKOR 70–200MM F/2.8E FL ED VR
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Nikon FX
Εστιακό μήκος 70-200mm (105-300mm σε DX μηχανές)
Γωνία Θέασης 34°20′ – 12°20′ (22°50′ – 8°00′ με φωτογραφική μηχανή με φορμά DX)
Μέγιστος λόγος αναπαραγωγής 0,21x
Σταθεροποιητής Ναι, VR, 4 stops
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9 (στρογγυλεμένες)
Οπτικά στοιχεία 22
Groups 18
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 1.1 μέτρο
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 1.430 κιλά
Μήκος 20.25 εκατοστά
Διάμετρος 88.5 χιλιοστά
Φίλτρο 77mm

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Nikon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Nikon Nikon Lenses

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!