Antiparos Photo Festival, έρχεται τον Ιούλιο


Antiparos Photo Festival, έρχεται τον Ιούλιο

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Από τις 4 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου 2015, το τρίτο Antiparos Photo Festival θα πραγματοποιηθεί στο μικρό νησί της Αντιπάρου, στις Κυκλάδες.

Το νησί ανακαλύφθηκε από την καλλιτεχνική κοινότητα τη δεκαετία του 1960. τώρα προσελκύει μεγάλο μερίδιο διεθνών προσωπικοτήτων, αλλά ουσιαστικά παραμένει παρθένο και αμόλυντο.

Η ιδέα πίσω από το πρώτο φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2013, ήταν η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού και τελικά να τεθούν τα θεμέλια ενός διεθνούς φεστιβάλ που θα προσελκύει φωτογράφους και φίλους της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα αναδειχθούν τα έργα 14 ταλαντούχων φωτογράφων από την Ελλάδα, και από χώρες τόσο διαφορετικές όσο η Ελβετία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, θα εκθέσουν φωτογράφοι που εργάστηκαν στο γύρισμα της ταινίας «Suntan», του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, η οποία γυρίστηκε στο νησί το καλοκαίρι του 2014. Περισσότερες από 200 φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στους τοίχους του Ενετικού Μεσαιωνικού Κάστρου, στο Μουσείο του χωριού και στην Γκαλερί Τέχνης «ΑΝΤΙ».

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ είναι δύο 2ημέρα εργαστήρια από τους Μάνο Λυκάκη (Leica Academy) σε Adobe Lightroom και Toralf Sandaker σε ταξιδιωτική φωτογραφία.

Το Antiparos Photo Festival όχι μόνο επιδεικνύει νέα ταλέντα, αλλά και δίνει στους φωτογράφους την ευκαιρία να βελτιώσουν τις ικανότητές τους με φόντο ένα από τα πιο γοητευτικά και φωτογενής Ελληνικά νησιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!