Αυτά είναι τα “Πρωταπριλιάτικα φωτογραφικά ψέματα” του 2016


Αυτά είναι τα “Πρωταπριλιάτικα φωτογραφικά ψέματα” του 2016

Καταρχήν να ευχηθούμε σε όλους καλό μήνα! Ελπίζουμε να μην πιαστήκατε πολύ “κορόιδα”.

Πάμε να δούμε όμως για τα φωτογραφικά Πρωταπριλιάτικα ψέματα που χτες κατέκλυσαν το διαδίκτυο, μερικά πετυχημένα και μερικά σούπερ οργανωμένα από τις ίδιες τις φωτογραφικές εταιρείες.

Η Olympus στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε το νέο Art φίλτρο για τις μηχανές της, “The Dog Filter”. Το νέο φίλτρο αναλαμβάνει να βάλει ένα σκύλο στις εικόνες σας. Αναβαθμίζοντας το Firmware της μηχανής ώστε να έχει το νέο φίλτρο, η μηχανή γίνεται ανθεκτική σε σάλια μέχρι 10 μέτρα βάθος, σε πέσιμο από κούνημα ουράς από τα 2.1 μέτρα και σε βλέμματα σκύλων μέχρι -10°C.

Introducing Olympus's Brand New Art Filter: The Dog Filter

Announcing Olympus’s brand new Art Filter: The Dog Filter. Simply activate Dog Filter and your photos will come alive with an automatically rendered canine companion that’s best suited to your photographic situation. Shooting cityscapes? You’ll get an urban-friendly French Bulldog, perfectly at home in these super-chic environments. Capturing wide, sweeping country landscapes? A Labrador will improve even a professional’s best efforts.With wOOF sound-reduction technology to ensure realistic audio capture and high speed wag recording at 120fps (in HD) or 240fps for playing back fast-action wagging in dramatic, detail-rich super slow motion; Dog Filter makes taking pictures a pawsitive pleasure.Downloading the new Dog Filter firmware update will also update your Olympus camera’s ability to withstand environmental challenges brought about by the presence of canines. Activating Dog Filter will render your camera slobberproof to a depth of 10 metres, wagproof to a height of 2.1m and dogstareproof to -10°C, ensuring your camera is ready for all the challenges presented by a canine subject.Waggier, hairier, all together cuter:OLYMPUS’ new DOG ART FILTER takes your imaging to the next level.

Posted by OlympusUK on Thursday, March 31, 2016

Η Lomography αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ξεκινάει μεγάλη εκστρατεία μέσω Kickstarter με σκοπό να γίνει η περισυλλογή των 12 μηχανών, Russian LC-A prototype, που οι Αμερικάνοι άφησαν στο Φεγγάρι.
Σύμφωνα τη Lomography οι ρωσικές μηχανές είχαν περιληφθεί στις αποστολές των Αμερικανών για την περίπτωση που οι 12 Hasselblad που είχαν πάρει μαζί τους δεν άντεχαν στο ταξίδι και μιας και οι Hasselblad δεν είχαν κανένα πρόβλημα, οι ρωσικές έμειναν στο φεγγάρι (στη θέση τους οι αστροναύτες φέρανε πίσω πετρώματα).
Ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται ότι επιστήμονες τονίζουν ότι τα films στις ρωσικές μηχανές δεν θα έχουν επηρεαστεί μετά από 50 χρόνια, γιατί οι θερμοκρασίες στο φεγγάρι θα τα έχουν διατηρήσει και ότι οι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί δεν εγείρουν πνευματικά δικαιώματα αφού έχουν τραβηχτεί εκτός του πλανήτη μας.

lomography

Από τη μεριά της η Adobe παρουσίασε το Ansel Adams Masterpiece, “plugin” στο Adobe Lightroom το οποίο θα κάνει οποιαδήποτε εικόνα σας ένα σπουδαίο έργο τέχνης, ανάλογο των εικόνων του Ansel Adams. Μάλιστα η Adobe έκανε και σχετικό tutorial στο κανάλι του Lightroom στο YouTube.

H Kodak από τη μεριά της παρουσίασε το Robokiosk, το οποίο σας ακολουθεί καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας καταγράφοντας τη ζωή σας σε φωτογραφίες (ο χρήστης όταν θέλει να επανεκκινήσει τη διαδικασία της λήψης λέει “Gort Klaatu verata nicto”). Διαθέτει φυσικά ενσωματωμένη κάμερα αλλά και WiFi για κοινοποίηση φωτογραφιών σε Facebook, Twitter, Instagram και Snapchat, ενώ έχει αναγνώριση προσώπων, ανίχνευση κίνησης και GPS.
Επιπλέον τροφοδοτείται από μόνο του με χαρτί και μελάνι για την εκτύπωση των φωτογραφιών.
Η Kodak προειδοποιεί ότι αν δούμε το μήνυμα προειδοποίησης ERROR CODE 104: “Annihilate all Humans” να επικοινωνήσουμε μαζί της το συντομότερο δυνατό για την επανεγκατάσταση του λογισμικού “Asimov’s Three Laws of Robotics”.

kodak

Η LumoPro ανακοίνωσε ένα σετ ειδικών Leg Warmers για τριπόδια.

lumopro

H εταιρεία εκτυπώσεων CanvasPop δημιούργησε την υπηρεσία ραντεβού PlusOne. Ο χρήστης κατά την αγορά ενός προϊόντος από το site της εταιρείας τικάρει το ειδικό κουτάκι της υπηρεσίας και ένας ειδικός αλγόριθμος ελέγχει τις φωτογραφίες του και βρίσκει το ταίρι που του ταιριάζει, αποστέλοντας με email μία φωτογραφία που δείχνει το μελλοντικό ζευγάρι.

Η εταιρεία CloudBackUp παρουσίασε την υπηρεσία Catblaze Cloud Backup, με την οποία αναλαμβάνει να μαζέψει όλες τις φωτογραφίες και τα videos σας που απεικονίζουν γάτες και να τις κάνει back up στις βάσεις της (κόστος 5 δολάρια ανά μήνα ή 50 δολάρια τον χρόνο).

blog-catblaze-header

Η ιστοσελίδα Pixsy, που επιτρέπει στους φωτογράφους να βρουν αν έχει κλαπεί κάποια φωτογραφία τους, δημοσίευσε στο blog της ότι αγοράστηκε από τη Getty, προς 420 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία OpenTable (για κρατήσεις σε εστιατόρια) λάνσαρε τις πρώτες φωτογραφίες φαγητών που μπορούμε να τις γλύψουμε για να καταλάβουμε τη γεύση κάθε φαγητού.

Από τη μεριά του το National Geographic αποφάσισε να μη δέχεται πλέον φωτογραφίες ζώων που δεν φοράνε ρούχα.

natgeo

Η ιστοσελίδα prophotosupply λάνσαρε τη πρωτοποριακή μηχανή Promatic One, μία mirrorless μηχανή που αλλάζει φακούς, κατασκευασμένη από χαρτί, η οποία θα βγει σε δύο εκδόσεις, με δύο φακούς.

H ιστοσελίδα fujiaddict παρουσίασε την επερχόμενη συλλεκτική έκδοση της Fujifilm X-Pro 2 LOOF Edition, η οποία θα είναι χτυπημένη σε πολλά σημεία (με σκοπό να αποδειχτεί και η ανθεκτικότητα της μηχανής) και θα κοστίζει 412.016 δολάρια. Αυτό θα γίνει δυνατό καθώς κάθε υπάλληλος της εταιρείας θα σέρνει μία μηχανή για περίπου 38 χιλιόμετρα. Αν το αποτέλεσμα μετά τόσα χιλιόμετρα δεν είναι πολύ καλό η μηχανή θα ξανασυρθεί μέχρι να γίνει σωστά η δουλειά.

fujifilm

Η Bokeh της Digital Rev ανέφερε ότι το Instagram αποφάσισε να μπει στην αγορά παραγωγής φακών παρουσιάζοντας τους πρώτους φακούς με ενσωματωμένα φίλτρα.

Ο πρώτος φακός θα είναι ο prime 56mm f/1.8 με διάφραγμα 7 λεπίδων για Canon και Nikon μηχανές και θα κοστίζει 300 δολάρια.

Θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, τις Toaster (φίλτρο ηλιοβασιλέματος), Midnight (μπλε απόχρωση) και Seafoam (τιρκουάζ απόχρωση για υποβρύχια φωτογράφιση ή φωτογράφιση τοπίων).

instagram

instagram-1

O φωτογράφος Jeffery Luhn παρουσίασε ένα φίλτρο που αναλαμβάνει να αφαιρέσει τα μούσια από ένα άντρα και κοστίζει μόλις 50 δολάρια.

H ιστοσελίδα ThePhoblographer ανέφερε ότι η Canon ανακοίνωσε την πρώτη φιλμάτη rangefinder μηχανή στη σειρά 7, με mount για Leica φακούς.

canon

Επιπλέον ανέφερε ότι η Samsung παρουσίασε το πρώτο selfie stick της σειράς NX, το οποίο έχει δικό του αισθητήρα 20 megapixels και αλλάζει φακούς.

samsung

Φυσικά δεν θα αφήσουμε έξω το δικό μας πρωταπριλιάτικο ψέμα που η αλήθεια είναι ότι είχε μεγάλο αντίκτυπο στην ελληνική φωτογραφική κοινότητα με χιλιάδες views και πολλές κοινοποιήσεις. Αυτό οφείλεται και στο τεράστιο όνομα της Canon αλλά και στην μεγάλη ανυπομονησία των φωτογράφων να δουν από την ιαπωνική εταιρεία κάποιο επαγγελματικό μοντέλο στη mirrorless κατηγορία.

Canon EOS M-F: Ανακοινώθηκε η πρώτη Full Frame mirrorless μηχανή της Canon στα 42 megapixels

Αν είδατε κάποιο που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα μας, ειδοποιήστε μας!

Καλό μήνα και του χρόνου με υγεία για όλους!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

pttlgr
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!