Ο Άρης Μεσσήνης κέρδισε το 19ο διαγωνισμό Bayeux-Calvados!


Ο Άρης Μεσσήνης κέρδισε το 19ο διαγωνισμό Bayeux-Calvados!

Άρης Μεσσήνης, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Με την διπλανή φωτογραφία ο φωτορεπόρτερ, πολεμικός ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) και επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του AFP στην Ελλάδα από το 2006, Άρης Μεσσήνης, κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Bayeux- Calvados for War Correspondents (για πολεμικούς ανταποκριτές).  Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 10 Οκτωβρίου του 2011, στην Σύρτη της Λιβύης κατά την διάρκεια εχθροπραξιών.  Λίγο πριν τον θάνατο του Καντάφι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις πετυχαίνουν το καθοριστικό πλήγμα στις κυβερνητικές δυνάμεις στην Σύρτη.  Η εικόνα έχει μία φοβερή δυναμική από μόνη της.  Μέσα στο χαμό από όπλα, κάλυκες και ενόπλους διακρίνουμε έναν άνθρωπο με μία κιθάρα, σε πλήρη αντίθεση των συνθηκών που επικρατούν εκείνη την στιγμή, να προσπαθεί να εμψυχώσει τους συμπολεμιστές του με την μουσική.
Ο διαγωνισμός Bayeux- Calvados Awards for War Correspondents ξεκίνησε το 1994 με πρωτοβουλία των αρχών της πόλης Bayeux και τιμά φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τις ένοπλες συγκρούσεις και τις επιπτώσεις τους για τους αμάχους ή ρεπορτάζ που αφορούν την προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
πηγή: www.prixbayeux.org

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AFP
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Άλλο λέτε στον τίτλο κι άλλο στο κείμενο. Διορθώστε το ρε παιδιά. Το πρώτο βραβείο πήρε ο άνθρωπος όχι το 19ο…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!