Ο Arthur Tress στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης


Ο Arthur Tress στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Château d’Eau και τις Εκδόσεις Contrejour και θα διαρκέσει έως και τις 23 Μαρτίου 2014 (παράταση από τις 31/01).

“Η φωτογραφία είναι η μέθοδός μου για να ερμηνεύω τον μπερδεμένο κόσμο που βρίσκεται συνεχώς γύρω μου. Είναι η αμυντική μου προσπάθεια να μειώσω το καθημερινό μας χάος, μέσα από μια σειρά κατανοητών εικόνων…Τη χρειάζομαι για να επιβιώσω.” Με αυτά τα λόγια, ο Αμερικανός φωτογράφος Arthur Tress περιγράφει τη σχέση του με τη φωτογραφία, μια σχέση που καθόρισε τη ζωή του όσο καμία άλλη. Από τις πρώτες του φωτογραφίες, τις οποίες τράβηξε σε ηλικία μόλις 12 ετών μέχρι σήμερα, στα 73 του, οι εικόνες που “χρησιμοποιεί για να επιβιώσει” έχουν φτάσει τις 700.00. Πολλές από αυτές βρίσκονται σε πολύ σημαντικές δημόσιες συλλογές, ενώ το έργο του έχει παρουσιαστεί ευρέως σε διάφορες χώρες από την Αμερική μέχρι το Βέλγιο και την Γερμανία. Η τελευταία του ατομική έκθεση “Transrealités” πραγματοποιήθηκε το 2013 στην Τουλούζη της Γαλλίας, στη γκαλερί Château d’Eau. Ο Tress έχει ένα δικό του, ξεχωριστό τρόπο να βλέπει τον κόσμο ο οποίος κινείται στα όρια του πραγματικού με έντονα στοιχεία σουρεαλισμού.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα του Tress από τις σειρές του “San Francisco, 1964“, “Dream Collector” και “Tress Facing Up” που καλύπτουν χρονικά την περίοδο 1956-2006. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Μουσείου “Ορισμένα έργα ενδέχεται να θίξουν την ευαισθησία του κοινού. Οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών πρέπει να συνοδεύονται για την είσοδό τους στην έκθεση.” Ταυτόχρονα κατά την επίσκεψή σας στην έκθεση θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το φιλμ “Tresspassing”, που αναφέρεται στο έργο και τη ζωή του Arthur Tress, σε σκηνοθεσία Raleigh Souther.

Αν λοιπόν βρεθείτε στην πόλη τις μέρες του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου ή με κάποια άλλη αφορμή, προγραμματίστε μια επίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Ο μαγικός κόσμος του Arthur Tress σας περιμένει για να σας παρασύρει σε μια άλλη ανάγνωση της πραγματικότητας, αλληγορική και γεμάτη αναμνήσεις.

Το Μουσείο λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή 11.00-19.00, ενώ τις Δευτέρες παραμένει κλειστό.

Τμήμα της ταινίας “Tresspassing” του Raleigh Souther, συνολικής διάρκειας 14:12’’.

Arthur tress 4

Arthur tress 7

Arthur tress 2

Arthur tress 5

Arthur tress 3

Arthur Tress 6

Arthur tress 1 sosto

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Arthur Tress εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!