Σε δημοπρασία της WestLicht φωτογραφικές μηχανές άλλαξαν ιδιοκτήτες σε εξωπραγματικές τιμές


Σε δημοπρασία της WestLicht φωτογραφικές μηχανές άλλαξαν ιδιοκτήτες σε εξωπραγματικές τιμές

Leica M3D

Είχαμε δει τον Μάιο που μας πέρασε την Leica που έσπασε το ρεκόρ της πιο ακριβής μηχανής στον κόσμο με τιμή στα 2.79 εκατομμύρια δολάρια εδώ και εδώ.

Πριν 2 ημέρες σε δημοπρασία εμφανίστηκαν διάφορες μηχανές σε δημοπρασία της WestLicht οι οποίες τίναξαν τις τιμές στα ύψη για άλλη μία φορά.

Για αρχή έχουμε μία Leica M3D (στην εικόνα πάνω), η οποία έπιασε την τιμή των $2.18 εκατομμυρίων δολαρίων (1,68 εκατομμύρια ευρώ) και η οποία άνηκε στον διάσημο φωτορεπόρτερ David Douglas Duncan και για πολλά χρόνια ήταν η συνοδός του στο πολεμικό ρεπορτάζ.  Πρόκειται για την πιο ακριβή φωτογραφική μηχανή που πωλήθηκε ποτέ και δεν ήταν πρωτότυπο (η  Leica O-Series των $2.79 εκατομμυρίων, που αναφέραμε ξεκινώντας το άρθρο μας, ήταν πρωτότυπο και δεν είχε βγει από γραμμή παραγωγής)

Leica M3

Στην συνέχεια έχουμε την διπλανή Leica M3 που βγήκε πρώτη από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρείας, πίσω στο 1953, με σειριακό αριθμό 700001.  Η συγκεκριμένη πωλήθηκε για $1.17 εκατομμύρια δολάρια (900.000 ευρώ) και ήταν στην ιδιοκτησία του αρχι-μηχανικού της Leica, Willi Stein.  Όπως θα παρατηρήσετε η μηχανή είναι σε άψογη κατάσταση.

Επίσης πωλήθηκε η πρώτη Leica του διάσημου Robert Capa προς 78.000€ και οι σοβιετικές κάμερες που κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν στο φεγγάρι προς 57.000€.

Νομίζω ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ψάχνουμε τα σεντούκια των παππούδων μας.

πηγή: petapixel.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!