Έκθεση του Willy Ronis στο Athens House of Photography


Έκθεση του Willy Ronis στο Athens House of Photography

Μας έχει αφήσει μερικές από τις πιο ατμοσφαιρικές εικόνες που περιγράφουν τη ζωή στην πόλη του φωτός, στα χρόνια μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο. Το Athens House of Photography μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το έργο του μεγάλου αυτού δημιουργού, μέσα από την ιδιωτική συλλογή του Γιάννη Δήμου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Το Athens House of Photography έχει την τιμή να παρουσιάσει τη δουλειά του μεγάλου Γάλλου φωτογράφου Willy Ronis. Ο Willy Ronis συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους Γάλλους φωτογράφους του 20ου αιώνα. Θεωρείται, μαζί με τον Doisneau και τον Brassai (με τους οποίους δημιούργησε το φωτογραφικό πρακτορείο Rapho), ο κατεξοχήν φωτογράφος του Παρισιού, και πολλές από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες της πόλης του Φωτός είναι δικές του δημιουργίες. Η φωτογραφία του είναι ουμανιστική, με έμφαση στη φωτογραφία δρόμου, ενώ αργότερα στην καριέρα του αφιερώθηκε και στη φωτογραφία του γυναικείου γυμνού.

Γεννημένος το 1910, ξεκίνησε να φωτογραφίζει επαγγελματικά σε ηλικία 22 χρονών. Έγινε ο πρώτος Γάλλος φωτογράφος που εργάστηκε για το περιοδικό Life. To 1953 o Edward Steichen συμπεριέλαβε τον Ronis μαζί με τους Henri Cartier-Bresson, Robert Doisneau, Izis και Brassaï σε έκθεση του Museum of Modern Art με τον τίτλο Five French Photographers. Το Venice Biennale του έδωσε το Χρυσό Μετάλλιο το 1957. Το 1979 του δόθηκε το Grand Prix des Arts et Lettres for Photography από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου (παράταση από 31 Μαρτίου). Τα έργα, αυθεντικές υπογεγραμμένες ασημοτυπίες οι οποίες προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του Γιάννη Δήμου, θα είναι προς πώληση. Επίσης θα υπάρχουν πολλά λευκώματα του καλλιτέχνη προς πώληση στο βιβλιοπωλείο του Athens House of Photography. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν ομιλίες και παρουσιάσεις του έργου του Ronis, για περισσότερες πληροφορίες για τις ομιλίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.photobookstore.gr

Οι ώρες λειτουργίας της γκαλερί:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 – 15:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 15:00 και 17:30 – 20:00
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, στο: info@phototheatron.com και στο 6981 076602

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του Willy Ronis:

Le Nu Provençal Gordes, 1949

Athens House of Photography- Willy Ronis 1

Le petit Parisien, 1952

Athens House of Photography- Willy Ronis 2

Les Amoureux de la Bastille, 1957

Athens House of Photography- Willy Ronis 3

Belleville, 1959

Athens House of Photography- Willy Ronis 4

Avenue Simon Bolivar, 1950

Athens House of Photography- Willy Ronis 5

La péniche aux enfants, 1959

Athens House of Photography- Willy Ronis  6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Athens House of Photography
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!