Έγινε η απονομή των φετινών βραβείων BAFTA


Έγινε η απονομή των φετινών βραβείων BAFTA

Η απονομή των βραβείων έγινε στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στις 16 Φεβρουαρίου με παρουσιαστή τον ηθοποιό Stephen Fry. Η ταινία 12 Years a Slave κέρδισε κέρδισε συνολικά 2 βραβεία BAFTA τα βραβεία καλύτερης ταινίας και πρώτου αντρικού ρόλου, ενώ το Gravity κέρδισε συνολικά 6 βραβεία BAFTA, ανάμεσα στα οποία και τα βραβεία καλύτερης Βρετανικής ταινίας και σκηνοθεσίας. Το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Cate Blanchett για την ταινία Blue Jasmine. Ας δούμε πού απονεμήθηκαν τα βραβεία με το μεγαλύτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον:

BEST FILM: 12 YEARS A SLAVE του Steve McQueen
OUTSTANDING BRITISH FILM: GRAVITY του Alfonso Cuarón
CINEMATOGRAPHY (Φωτογραφία): GRAVITY, για τη φωτογραφία του Emmanuel Lubezki
EDITING (Μοντάζ): RUSH για τη δουλειά των Dan Hanley, Mike Hill
SPECIAL VISUAL EFFECTS (Ειδικά Οπτικά Εφέ): GRAVITY για η δουλειά των Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk, Neil Corbould, Nikki Penny

Ο σκηνοθέτης της ταινίας 12 Years a Slave, Steve McQueen παραλαμβάνει το βραβείο της κατηγορίας Best Film και επισημαίνει ότι το θέμα της δουλείας είναι υπαρκτό ακόμα και σήμερα:

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Gravity, Alfonso Cuaron παραλαμβάνει το βραβείο της κατηγορίας Cinematography εκ μέρους του διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας, Emmanuel Lubezki:

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Rush, Ron Howard παραλαμβάνει το βραβείο της κατηγορίας Editing εκ μέρους των Dan Hanley, Mike Hill και μιλάει γι αυτό backstage:

Οι νικητές του βραβείου Special Visual Effects, Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk, Neil Corbould και Nikki Penny μιλούν για την ταινία Gravity για την οποία βραβεύτηκαν:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!