BAFTA Awards 2015, ποιοι έφυγαν με τα δικά μας βραβεία


BAFTA Awards 2015, ποιοι έφυγαν με τα δικά μας βραβεία

Η απονομή των βραβείων έγινε στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στις 8 Φεβρουαρίου με παρουσιαστή τον ηθοποιό Stephen Fry.

Η ταινία Boyhood κέρδισε κέρδισε συνολικά 3 βραβεία BAFTA, τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και Β’ γυναικείου ρόλου.
Η ταινία Grand Budapest Hotel κέρδισε συνολικά 5 βραβεία BAFTA.

Το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου απονεμήθηκε στον Eddie Redmayne για τον ρόλο του Stephen Hawking στην ταινία The Theory of Everything (κέρδισε συνολικά 3 BAFTA) και το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Julianne Moore για την ταινία Still Alice.

Ας δούμε όμως πού απονεμήθηκαν τα βραβεία με το μεγαλύτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον:

CINEMATOGRAPHY (Φωτογραφία): Birdman, για τη φωτογραφία του Emmanuel Lubezki.
Ο Emmanuel Lubezki είχε κερδίσει το BAFTA στην ίδια κατηγορία και το 2014 με την ταινία Gravity.

EDITING (Μοντάζ): Whiplash για τη δουλειά του Tom Cross

SPECIAL VISUAL EFFECTS (Ειδικά Οπτικά Εφέ): Interstellar για τη δουλειά των Paul Franklin, Scott Fisher, Andrew Lockley, Ian Hunter

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

BAFTA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!