Αρκούδα τσεκάρει αν ο φακός που έχει στο στόμα της χρειάζεται καθάρισμα!


Αρκούδα τσεκάρει αν ο φακός που έχει στο στόμα της χρειάζεται καθάρισμα!

Καταρχήν ας ξεκαθαρίσουμε ότι ο εγκλεισμός ζώων σε ζωολογικούς κήπους δεν μας βρίσκει σύμφωνους.  Υποκριτές δεν θα το παίξουμε..Κατά καιρούς έχουμε επισκεφτεί ζωολογικούς κήπους, αλλά το θέαμα και ειδικά τα γεμάτα βαρεμάρα και λύπη μάτια των ζώων μας έχουν χαλάσει την διάθεση.  Ξέρουμε, πολλοί υποστηρίζουν ότι τα ζώα έχουν τροφή, περίθαλψη και γίνονται προσπάθειες για την διαιώνιση του είδους τους, αλλά σίγουρα πάνω από όλα τους λείπει η ελευθερία, ίσως το σημαντικότερο αγαθό για όλα τα όντα του πλανήτη.

Οι ζωολογικοί κήποι είναι ένα μέρος που πολλοί φωτογράφοι συνηθίζουν να επισκέπτονται με σκοπό να φωτογραφίσουν τα ζώα,  αφού είναι και ο μοναδικός τρόπος να πλησιάσουν τόσο κοντά τους!  Βέβαια πάντα πρέπει να θυμόμαστε, ότι ακόμα και στα κλουβιά τους, τα ζώα αυτά παραμένουν άγρια και θέλει να είμαστε προσεκτικοί.  Απρόσεκτη λοιπόν φάνηκε μία φωτογράφος στον ζωολογικό κήπο της Νυρεμβέργης στην Γερμανία και την ώρα που προσπάθησε να αλλάξει φακό, τις γλίστρησε από τα χέρια και βρέθηκε μέσα στο κλουβί του Felix, μιας τεράστιας πολικής αρκούδας.  Ο φακός, ένας Canon 70-200mm f/2.8 IS αξίας περίπου 1.700,00€, κίνησε την περιέργεια του θηριώδους ζώου που αποφάσισε να σπάσει την μονοτονία του παίζοντας μαζί του!  Δύο άλλοι φωτογράφοι,  η Marion και ο Dieter έτυχε να είναι εκείνη την στιγμή κοντά και αποθανάτισαν τον Felix και το νέο του παιχνίδι!  Ακριβά παιχνίδια έχει ο Felix!


πηγή: www.petapixel.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Felix
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!