Στην ηλικία των 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Bill Cunningham


Στην ηλικία των 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Bill Cunningham

Ο Bill Cunningham, ένας από τους σπουδαιότερους φωτογράφους μόδας των The New York Times πέθανε στο Μανχάταν στην ηλικία των 87 ετών.

O Bill νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό και όπως επιβεβαίωσαν οι The New York Times πέρασε στην αιωνιότητα το Σάββατο.

Γεννημένος το 1929 στη Βοστόνη, το 1948 παράτησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Υπηρέτησε στον στρατό κατά τον πόλεμο της Κορέας και επέστρεψε στη Νέα Υόρκη το 1953, όπου ξεκίνησε να αρθρογραφεί για τα Women’s Wear Daily και Chicago Tribune.

Μία τυχαία φωτογραφία της σπουδαίας ηθοποιού Greta Garbo έφεραν τους The New York Times στη ζωή του, για τους οποίους ξεκίνησε να φωτογραφίζει για τη στήλη On the Street. Όπως αναφέρει ο Arthur Gelb θεωρεί τις φωτογραφίες αυτές πολύ σημαντικές, αφού ήταν η πρώτη φορά που δημοσιευόταν εικόνες γνωστών ανθρώπων χωρίς την άδεια τους.

Συνήθιζε να κυκλοφορεί στη πόλη με το ποδήλατο του, φορώντας ένα μπλε σακάκι και να φωτογραφίζει στους δρόμους τους ανθρώπους και τα ρούχα τους.

Η παρουσία του σπουδαίου φωτογράφου στην πόλη της Νέας Υόρκης ήταν τόσο σημαντική που το 2009 ανακηρύχθηκε σε ζωντανό ορόσημο της πόλης.

Το 2008 η Γαλλική κυβέρνηση του απένειμε το το μετάλλιο Officier de l’ordre des Arts et des Lettres , ενώ στο εμπορικό κέντρο Bergdorf Goodman της Νέας Υόρκης μία κούκλα πραγματικών διαστάσεων που τον απεικόνιζε εγκαταστάθηκε σε ένα από τα παράθυρα.

Το 2010 το ντοκιμαντέρ “Bill Cunningham New York” έκανε πρεμιέρα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και αξίζει να διαθέσετε τον χρόνο για να γνωρίσετε τον σπουδαίο αυτό φωτογράφο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

The New York Times
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!