To Brexit θα πονέσει την Ιαπωνία, δήλωσε ο CEO της Canon στο Reuters


To Brexit θα πονέσει την Ιαπωνία, δήλωσε ο CEO της Canon στο Reuters

Κανείς δεν φαίνεται να ξέρει ποια θα είναι τα αποτελέσματα του Brexit, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο CEO της Canon, κ. Fujio Mitarai, δήλωσε στο Reuters ότι είναι συγκλονισμένος από την απόφαση σοκ της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να βλάψει τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Ιαπωνίας.

“Στην Ιαπωνία, ενώ μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μια προσωρινή αύξηση στην αξία του γιεν, η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να εμποδίσει την οικονομική ανάκαμψη που είχε ξεκινήσει. Περιμένουμε από την Ιαπωνική κυβέρνηση να εφαρμόσει δυνατά νομισματικά μέτρα.”

Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 28% των πωλήσεων της Canon (για το 2015) αν και δεν αναφέρονται από την ιαπωνική εταιρεία τα ποσοστά για κάθε χώρα.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο αντίκτυπος του Brexit και στη φωτογραφική αγορά μπορεί να είναι πολύ σημαντικός. Λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι Ιαπωνικές φωτογραφικές εταιρείες λόγω των πρόσφατων σεισμών του Kumamoto, μένει να δούμε πως και σε ποιο βαθμό θα επηρεαστεί η λειτουργία τους λόγω της απόφασης του Βρετανικού λαού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Brexit Canon

Πηγή:

Reuters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Μεγαλη αγορα η Βρετανικη για τις εταιριες λογο των χιλιαδων ερασιτεχνων. Απλα ας πουνε εκει στην CANON οτι Ευρωπη δεν ειναι μονο η Αγγλια. Και εμεις ματωνουμαι εικονομικα για αγορα των προιντων τους.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!