Η Bublcam είναι μία κάμερα που καταγράφει εικόνα 360 μοιρών


Η Bublcam είναι μία κάμερα που καταγράφει εικόνα 360 μοιρών

Στην ιστοσελίδα Kickstarter παρουσιάστηκε πρόσφατα ακόμα μία κάμερα με δυνατότητα καταγραφής εικόνας 360 μοιρών. Το όνομα αυτής Bublcam.

Η δημιουργία πανοραμικών εικόνων είναι κάτι που αρέσει σε όλους μας. Λίγα χρόνια πριν, η διαδικασία δημιουργίας τους ήταν αρκετά πιο δύσκολη από ότι τώρα. Έπρεπε να βγάλεις καρέ καρέ το θέμα που ήθελες και μετά να το συνθέσεις στον Η/Υ με ειδικό λογισμικό. Παράλληλα υπήρχε και η δημιουργία πανοραμικών εικόνων 360 μοιρών (θυμάστε τις περιηγήσεις σας σε δωμάτια ξενοδοχείων;) για τις οποίες η όλη διαδικασία ήταν ακόμα πιο δύσκολη.
Πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά και πλέον πανοραμικές εικόνες μπορούμε να κάνουμε εύκολα ακόμα και με το smartphone μας. Όσο αφορά την δημιουργία φωτογραφιών 360 μοιρών, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε όλο και περισσότερες μηχανές με αυτή τη δυνατότητα, όπως η νέα Ricoh Theta και η Squito.
Η τελευταία προσθήκη λοιπόν στην κατηγορία των μηχανών με δυνατότητα καταγραφής 360 μοιρών εικόνα είναι η Bublcam. Η Bublcam μπορεί να καταγράψει φωτογραφίες 360 μοιρών ανάλυσης 14 megapixels και video 360 μοιρών σε ανάλυση Full HD 1080p στα 15fps ή HD 720p στα 30fps. Επιπλέον έχει WiFi για άμεση κοινοποίηση του υλικού στα κοινωνικά δίκτυα ή μεταφορά στοn H/Y και σύντομα θα έχει δυνατότητα αποθήκευσης του υλικού σε υπηρεσίες Cloud όπως τα DropBox, Google Drive και Younity. Τέλος η Bublcam δέχεται κάρτα μνήμης microSD μέχρι 32GB.
H Bublcam θα κοστίζει περίπου 750 δολάρια, αλλά μπορείτε να την αποκτήσετε μέσω της καμπάνιας της εταιρείας στην Kickstarter με 449 δολάρια.
Δείτε στα video που ακολουθούν τις φοβερές δυνατότητες της Bublcam (εντυπωσιακό είναι το δεύτερο video, όπου δείχνει πως μπορεί κάποιος να περιηγηθεί μέσα στο video των 360 μοιρών που έχει δημιουργηθεί με την Bublcam).

Bublcam

Bublcam

Bublcam

Bublcam

Bublcam

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

360 Panorama 360 Photography

Πηγή:

Kickstarter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!