Πατέντα της Canon περιγράφει υπερzoom τηλεφακό 40-800mm f/4.5


Πατέντα της Canon περιγράφει υπερzoom τηλεφακό 40-800mm f/4.5

H ιστοσελίδα Egami ανακάλυψε μία νέα πατέντα της Canon, η οποία είναι από τις πιο τρελές που έχουμε δει.

Η πατέντα περιγράφει τέσσερις διαφορετικούς φακούς με εστιακό μήκος που ξεκινάει από 40mm και φτάνει μέχρι τα 800mm και οι οποίοι έχουν σταθερό διάφραγμα f/4.5.

Canon 40-800mm f4

Οι δύο από τους φακούς που υπάρχουν στη πατέντα προορίζονται για χρήση σε Full Frame DSLR μηχανές και οι άλλοι δύο είναι φακοί που μπορούν να ενσωματωθούν σε compact μηχανές της σειράς Canon Powershot.

Φυσικά είναι πολύ δύσκολο να δούμε ένα Full Frame φακό για DSLR μηχανές με τόσο μεγάλο εύρος εστιακού μήκους αν και δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα.

Πως θα σας φαινόταν να μπορείτε να έχετε ένα υπερzoom τηλεφακό 40-800mm f/4.5; Ποιες είναι οι ανησυχίες σας για ένα τέτοιο φακό;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Egami
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Βάρος,μέγεθος,ποιότητα εικόνας και τιμή.Ο κάθε φακός είναι καλός για τη δουλειά που φτιάχτηκε άσχετα αν η πλειοψηφία των “φωτογράφων” αν δουν σε ένα e-shop έναν 24-70 f2.8 και έναν 24-85 f3.5-4.5 με τα μισά λεφτά θα διάλεγαν τον δεύτερο νομίζοντας οτι έκαναν την αγορά του αιώνα.Έχω βαρεθεί να ακούω άτομα που συστήνονται σαν φωτογράφοι να ξεστομίζουν την κλασική φράση “Πόσα Χ zoom έχει ο φακός σου” Έλεος!!!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!