Canon: αντεπίθεση με νέα κάμερα 8K και φωτογραφική μηχανή με 120 megapixels


Canon: αντεπίθεση με νέα κάμερα 8K και φωτογραφική μηχανή με 120 megapixels

Μετά τη χτεσινή ανακοίνωση της Canon για νέο αισθητήρα στα 250 megapixels, ήρθε ακόμα μία ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας να ταράξει τα νερά.

H Canon ανακοίνωσε την ανάπτυξη μίας νέας Cinema EOS μηχανής, με ανάλυση στα 8K αλλά και την ανάπτυξη μίας νέας EOS φωτογραφικής μηχανής με ανάλυση 120 megapixels.

H Cinema EOS μηχανή θα διαθέτει αισθητήρα Super 35 mm, ανάλυσης 8,192 x 4,320 pixel (περίπου 35.39 megapixels), με δυνατότητα εγγραφής στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο και δυναμικό εύρος 13 stops. Ο αισθητήρας θα διαθέτει 300 pixelx ανά ίντσα, πλησιάζοντας τα όρια της ανθρώπινης όρασης, επιτρέποντας την αναπαραγωγή των αλλαγών του φωτός που μέχρι τώρα ήταν αδύνατο.
H νέα κινηματογραφική μηχανή θα δέχεται EF φακούς.

Επιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας DSLR μηχανής στη σειρά EOS με ανάλυση 120 megapixels. Ο CMOS αισθητήρας θα μπορεί σε συνδυασμό με τους EF φακούς της εταιρείας να δημιουργεί εικόνες υψηλής ανάλυσης, κάνοντας τον θεατή να έχει την ψευδαίσθηση ότι το θέμα βρίσκεται μπροστά στα μάτια του. Η νέα μηχανή θα δίνει εικόνες που θα μπορούν να τυπωθούν σε τεράστια μεγέθη ή να κοπούν (crop) χωρίς μεγάλη απώλεια στην ποιότητα.

Φαίνεται λοιπόν ότι η πιθανότητα να έχουμε μία DLSR μηχανή με ανάλυση πάνω από 100 megapixels είναι πολύ πιο κοντά από ότι πιστεύαμε.

Πως βλέπετε τις νέες κινήσεις της Canon στον χώρο των αισθητήρων; Θα καταφέρει να χτυπήσει τις Nikon και Sony, οι οποίες είναι μπροστά της;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!