H Canon παρουσιάζει τον μεγαλύτερης ανάλυσης αισθητήρα στον κόσμο


H Canon παρουσιάζει τον μεγαλύτερης ανάλυσης αισθητήρα στον κόσμο

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα αισθητήρα μεγέθους APS-H (29.2 x 20.2 mm) και τεχνολογίας CMOS με την απίστευτη ανάλυση των 250 megapixels.

Ο νέος αισθητήρας δίνει εικόνες 19.580 x 12.600 pixels και όπως αναφέρει η εταιρεία με την βοήθεια του μπορούμε να διαβάσουμε τα γράμματα σε ένα αεροπλάνο που πετάει 18 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο λήψης.

Επιπλέον ο νέος αισθητήρας δεν παρουσιάζει παθογένειες λόγω των υπερβολικά πολλών megapixels, όπως καθυστερήσεις στην λήψη σήματος. Μάλιστα ο νέος αισθητήρας μπορεί να καταγράφει video με 5 καρέ το δευτερόλεπτο, video που είναι σε ανάλυση, 125 φορές μεγαλύτερο από το Full HD video (1.920 x 1.080 pixels) και 30 φορές μεγαλύτερο από το 4K video (3.840 x 2.160 pixels).

Τέλος η Canon αναφέρει ότι ο ψηφιακός θόρυβος στα υψηλά ISO έχει κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα (αυτό θα θέλαμε να το δούμε!).

Ο νέος αισθητήρας αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές ασφαλείας αλλά και σε βιομηχανικές εφαρμογές.

Canon-sensor
Κάμερα με τον νέο αισθητήρα και τον φακό EF35mm f/1.4 USM (πρωτότυπο).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    – Τι εννοούν ακριβως εφαρμογές ασφαλείας; θα βλέπουν τι γράφει και το κουμπί στο πουκαμισό μας;
    – Καλά τι μέγεθος έχει το κάθε pixel;
    – Ναι, ναι, εντάξει, σχετικά με τον θόρυβο δεν τους πιστεύω…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!