Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM, νέος τηλεφακός στα 400 χιλιοστά


Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM, νέος τηλεφακός στα 400 χιλιοστά

O Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM είναι ανθεκτικός σε σκόνη και νερό και άρα ιδανικός για φωτογράφιση sports και άγριας ζωής και σε συνδυασμό με την νέα Canon EOS 7D II είναι ένα ιδανικό πακέτο για πολλούς φωτογράφους.

Ζυγίζοντας μόλις 2.1 κιλά, περίπου το μισό βάρος του Canon EF 400mm f/2.8L IS II USM, o νέος τηλεφακός διαθέτει βελτιωμένα DO (diffractive optical) οπτικά στοιχεία, τα οποία επιτρέπουν την βελτίωση της απόδοσης στο ίδιο μέγεθος και βάρος με το προγενέστερο μοντέλο. Επιπλέον έχουν χρησιμοποιηθεί ασφαιρικά στοιχεία και ένα στοιχείο UD, τα οποία διορθώνουν χρωματικές και οπτικές εκτροπές.
Η ειδική επίστρωση SWC (Sub Wavelength Structure) μειώνει το φαινόμενο flare και η επίστρωση Fluorine κάνει το μπροστά μέρος του φακού ανθεκτικό σε σκόνη και εύκολο στο καθάρισμα.
Το διάφραγμα του νέου Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM αποτελείται από 9 λεπίδες για ελκυστικό bokeh (θόλωμα του φόντου).
Επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο νέος φακός έχει οπτικό σταθεροποιητή IS, ο οποίος αποδίδει διόρθωση 4 stops και ο οποίος προσφέρει τρεις επιλογές λειτουργίας. Επιπλέον ο φακός έχει λειτουργία Power Focus, ώστε να επιτυγχάνεται ομαλή εστίαση κατά τη λήψη video και η ελάχιστη απόσταση που μπορεί να εστιάσει είναι τα 3.3 μέτρα.

Ο νέος Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM θα είναι διαθέσιμος τον Νοέμβριο στην τιμή των 6.900 δολαρίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Canon APS-C, Full Frame DSLRs
Εστιακό μήκος 400mm
Μέγιστο διάφραγμα f/4
Σταθεροποιητής Ναι, IS
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 18
Groups 12
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 3.3 μέτρα
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 2.1 κιλά
Μήκος 23.27 εκατοστά
Διάμετρος 128 χιλιοστά
Φίλτρο 52mm

Canon 400mm

Canon 400mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Σωστο εργαλείο,μακάρι και η Νικον να βγάλει κανένα τέτοιο

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!