H Canon μπαίνει στην αγορά των Drones, υποδεχόμαστε το Canon EOS Flying A1100D


H Canon μπαίνει στην αγορά των Drones, υποδεχόμαστε το Canon EOS Flying A1100D

Το μπαμ έγινε τελικά από την Canon, με την ιαπωνική εταιρεία να παρουσιάζει σήμερα το πρώτο της drone, Canon EOS Flying A1100D.

Το Canon EOS Flying A1100D είναι ένα οκτακόπτερο με πολύ σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες που έρχεται να ταράξει τα νερά της αγοράς των drones.

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι λειτουργεί με μπαταρία λιθίου, η οποία έχει χωρητικότητα 6000 mAh και η οποία φορτίζει κατά την πτήση μέσω ηλιακού πάνελ που βρίσκεται στο πάνω μέρος του drone (φυσικά φορτίζει και μέσω USB). Με αυτό τον τρόπο η αυτονομία του Canon EOS Flying A1100D κατά την πτήση πιάνει άνετα την μία ώρα, ανεξαρτήτου της μηχανής που θα τοποθετήσουμε στο gimbal του.
Επιπλέον το Canon EOS Flying A1100D είναι αδιάβροχο και μπορεί να πετάξει με αέρηδες μέχρι 7 μποφόρ, με άλλα λόγια είναι ιδανικό για λήψεις σε κακοκαιρία. Η εμβέλεια του καθ’ ύψος είναι 1.000 μέτρα και μπορεί να απομακρυνθεί περίπου 20 χιλιόμετρα από τον χειριστή του. Το χειριστήριο του λειτουργεί με μπαταρία λιθίου (διάρκειας 3 ωρών) και έχει προσαρμοσμένες δύο οθόνες των 5″, μία για την καθοδήγηση του drone και μία για χειρισμό της κάμερας που έχουμε τοποθετήσει.

To gimbal του Canon EOS Flying A1100D προσφέρει σταθεροποίηση 5 άξονων και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα την μηχανή που θα βάλουμε, δίνοντας μας την δυνατότητα να τοποθετήσουμε από μία GoPro μέχρι την Canon EOS 5D III. Επιπλέον έχει ειδικό κουμπί για την λήψη selfies, με το πάτημα του οποίου το drone σταθεροποιείται αυτόματα πάνω από τον χειριστή και λαμβάνει 3 διαδοχικές εικόνες.

Φυσικά το Canon EOS Flying A1100D σταθεροποιείται στον αέρα με την βοήθεια GPS (δυστυχώς πιάνει μόνο ιαπωνικούς δορυφόρους) και εκτός της λειτουργίας “Go Home”, κατά την οποία πατώντας ένα κουμπί επιστρέφει στο σημείο που απογειώθηκε, μπορούμε να αποθηκεύσουμε και μία συγκεκριμένη διεύθυνση για να επιστρέψει το drone ακόμα και αν χαθεί για οποιοδήποτε λόγο.

Φυσικά διαθέτει WiFi και NFC για άμεση σύνδεση μέχρι 3 έξυπνων συσκευών (προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο Windows Phones), ώστε να μπορούμε να προβάλλουμε το υλικό που έχει καταγραφεί άμεσα.

Το Canon EOS Flying A1100D θα διατίθεται στην τιμή των 6.000 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και ready to fly κιτ με την Canon EOS 5D III στην τιμή των 9.000 ευρώ.

Αναμένεται να είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο και σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του pttlgr η διάθεση του θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, όπου έγιναν και τα πρώτα field tests κατά την ανάπτυξη του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Drone Drone Photography

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

10 σχόλια

  • #
    1

    Καλο μήνα! χαχαχα

  • #
    1

    :) :) :)
    καλό μήνα να χουμε!

  • #
    1

    Εγω ψάρωσα στις πρώτες προτάσεις και γελαγα στο τέλος!!
    Απο τα καλα πρωταπριλιάτικα!
    Να’μαστε καλα!

  • #
    1

    Δε νομίζω ότι είναι πρωταπριλιάτικο..

  • #
    1

    ΧΑΧΑΑΧΧ…. Ρε συ το ¨χόντρυνες¨ πολύ.
    Άντε, καλό μήνα.
    :)

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!