Πείραμα της Canon δείχνει την εμμονή των φωτογράφων στην λεπτομέρεια


Πείραμα της Canon δείχνει την εμμονή των φωτογράφων στην λεπτομέρεια

Το πείραμα που έγινε με αφορμή τον νέο εκτυπωτή Canon imagePROGRAF PRO-1000, ανέλαβε να μετρήσει τις κινήσεις των ματιών ενός θεατή, ο οποίος παρατηρούσε μία φωτογραφία.

Για το σκοπό αυτό επιλέχτηκαν ένας άνθρωπος που δεν έχει σχέση με τον φωτογραφικό χώρο, ένας φοιτητής φωτογραφίας και ένας επαγγελματίας φωτογράφος.

Εκτός των όσων οι τρεις αυτοί άνθρωποι λένε, σημειώθηκε σε πόσα μέρη της φωτογραφίας εστίασαν την προσοχή τους και πόσες κινήσεις έκαναν τα μάτια τους όσο την παρατηρούσαν.

Ο άνθρωπος που δεν είχε σχέση με την φωτογραφία εστίασε σε 10 σημεία, κουνώντας τα μάτια ου 212 φορές. Ο φοιτητής της φωτογραφίας έκανε τις διπλάσιες κινήσεις ματιών, εστιάζοντας για αρκετή ώρα και σε σημεία που ο άνθρωπος που δεν είχε σχέση με την φωτογραφία ούτε καν πρόσεξε.

Πάμε και στον επαγγελματία φωτογράφο, ο οποίος φωτογράφισε και την εικόνα, ο οποίος είδε σχεδόν όλα τα σημεία της εικόνας κάνοντας 1197 κινήσεις με τα μάτια του, 2.5 φορές περισσότερες από τον φοιτητή και 5.5 φορές περισσότερες από τον απλό άνθρωπο.

Το πείραμα καταδεικνύει με σαφήνεια ότι πολλές φορές οι επαγγελματίες φωτογράφοι πέφτουν θύματα της τελειομανίας τους, μη μπορώντας να απολαύσουν μία φωτογραφία όπως ένας απλός άνθρωπος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με την τελευταία πρόταση του άρθρου.Το ίδιο ισχύει φυσικά και με το βίντεο.Βλέποντας μία ταινία σε κάθε σκηνή το μυαλό μου είναι στο πώς γυρίστηκε και όχι στην ουσία της.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!