Μυστικά για την μάχη της Canon με την Nikon


Μυστικά για την μάχη της Canon με την Nikon

Secrets Behind the Growth and Popularity of Canon and Nikon
Η ιστοσελίδα digitalpicturezone μας παρουσιάζει την διπλανή εικόνα (πατήστε πάνω της για να ανοίξει σε μεγάλο μέγεθος και κάντε ζουμ για να την δείτε) η οποία αποτελεί μία σύγκριση των δύο πιο δυνατών φωτογραφικών εταιρειών του χώρου, δηλαδή της Canon και της Nikon.

Πολλά στοιχεία μπορούμε να δούμε από τον πίνακα.  Καταρχήν η Nikon ιδρύθηκε το 1917 και η Canon το 1937.  Η πρώτη ψηφιακή DSLR ήταν δημιουργία της Nikon για λογαριασμό της NASA το 1991 και η πρώτη DSLR που καταγράφει video ήταν πάλι δημιουργία της Nikon, η D90 το 2008.

Το 2010 η Canon κατείχε το 44,5% των πωλήσεων της παγκόσμιας αγοράς DSLR.  Το συνολικό μερίδιο της Canon (για όλα τα προιόντα της) το 2010 έφτανε τα 19,6 δισεκατομμύρια ενώ της Nikon ήταν 6,7 δισεκατομμύρια.

Στο τέλος της εικόνας μπορείτε να δείτε την κατάταξη των εταιρειών με βάση το ποσοστό πωλήσεων στην αγορά του συνόλου των φωτογραφικών μηχανών για το 2010.  Πρώτη είναι η Canon, ακολουθεί η Sony και στην τρίτη θέση έρχεται η Nikon.

 This infographic is Courtesy of Digital Photography Blog and Designed by Graphs “

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    Στη nikon γράφει 1919 κυκλοιφόρησε η D1? Λάθος είναι, το 1999 κυκλοφόρησε!!!

  • #
    1

    εχει κάποια ορθογραφικά λαθάκια!
    το περίεργο ειναι οτι στην τέταρτη θέση πωλήσεων ειναι η samsung!
    με ποιες καμερες ?

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!