Canon: θα σοβαρευτεί στην mirrorless αγορά, ετοιμάζει DSLR με πολλά megapixels


Canon: θα σοβαρευτεί στην mirrorless αγορά, ετοιμάζει DSLR με πολλά megapixels

Από το στρατόπεδο της Canon, η οποία είναι χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη εταιρεία σε μέγεθος στο φωτογραφικό χώρο, μαθαίνουμε μερικά πολύ σημαντικά νέα που είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν τους φίλους της και όχι μόνο.

Αρχίζουμε από το κομμάτι των mirrorless μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακών, ένα τμήμα της αγοράς στο οποίο μέχρι τώρα η ιαπωνική εταιρεία τα έχει βρει σκούρα, καθώς δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ακόμα και των πιο φανατικών φίλων της, με το σύστημα EOS M.
Στην συνέντευξη του κ. Masaya Maeda (Managing Director και Chief Executive, Image Communication Products Operations) στην ιστοσελίδα Dpreview, το στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας αναφέρει ότι η Canon βλέπει πολύ σοβαρά την mirrorless αγορά. Μάλιστα προκαλεί εντύπωση η επόμενη απάντηση του κ.Masaya Maeda ότι η Canon βλέπει τις mirrorless μηχανές σοβαρά από την αρχή της εισόδου της στην αγορά τους, κάτι που φυσικά δεν ισχύει αν δούμε τις μέχρι τώρα απογοητευτικές προσπάθειες με τις Canon EOS M.
Παρόλα αυτά αναφέρει ότι πολύ σύντομα η Canon θα κάνει την σοβαρή της κίνηση στην αγορά των mirrorless μηχανών.

Επιπλέον ο κ. Masaya Maeda αναφέρει ότι η Canon μελετάει την δημιουργία DSLR μηχανής με πολλά megapixels και σε ανάλυση μεγαλύτερη των 22 megapixels που βλέπουμε ως σήμερα να είναι το ταβάνι για τις μηχανές της.
Μάλιστα αρκετές φήμες των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι ίσως τον επόμενο μήνα να δούμε μία νέα Canon DSLR με ανάλυση στα 46 megapixels.

Τέλος θα αναφερθούμε σε μία ακόμα φήμη, η οποία αναφέρει ότι η Canon ετοιμάζει ακόμα μία superzoom compact μηχανή (είδαμε στην Photokina 2014 την νέα Canon Powershot SX60 HS), με μεγάλο οπτικό zoom και μεγάλο αισθητήρα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CanonWatch η μηχανή αυτή αναφέρεται στην σελίδα της Canon Χονγκ Κονγκ, ενώ η ιστοσελίδα DC.Watch δημοσιεύει την πληροφορία ότι η μηχανή αναφέρθηκε σε παρουσίαση της Canon.

Μένει να δούμε αν η Canon θα υλοποιήσει τα σχέδια της και αν η αυτοκρατορία ετοιμάζει μία αντεπίθεση, κάτι που περιμένουμε πολύ καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!