Ανακοινώθηκε η νέα 4K επαγγελματική camcorder Canon XC10


Ανακοινώθηκε η νέα 4K επαγγελματική camcorder Canon XC10

Η Canon XC10 έχει αισθητήρα 1″, CMOS, ανάλυσης 12 megapixels και επεξεργαστή τον DIGIC DV 5. Είναι εξοπλισμένη με 10x οπτικό zoom (27.3-273mm σε φορμά 35mm), οπτικό σταθεροποιητή IS και καταγράφει 4K video, στο νέο φορμά XF-AVC, με 30fps, σε ποιότητα 305 Mbps. Το ISO φτάνει μέχρι τα 20.000, ενώ έχει και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 12 megapixels ή εξαγωγής φωτογραφιών στα 8 megapixels από το 4K video.

H νέα camcorder δέχεται 2 κάρτες μνήμης, CFAST 2.0 (για εγγραφή 4K video) και SD (για εγγραφή FullHD/ 50 Mbps και φωτογραφιών) και έχει οθόνη αφής 3″, που περιστρέφεται κατά 90 μοίρες προς τα πάνω. H Canon δίνει στο πακέτο της μηχανής ένα αφαιρούμενο οφθαλμοσκόπιο, το οποίο όταν είναι αναγκαίο προσαρμόζεται στην οθόνη. Επιπλέον η χειρολαβή της Canon XC10 περιστρέφεται για μεγαλύτερη ευελιξία.

Η Canon XC10 διαθέτει ενσωματωμένο ND φίλτρο και έχει δυνατότητα δημιουργίας slow motion videos, ενώ διαθέτει και hot shoe για την τοποθέτηση Speedlight Flash της Canon. Επιπλέον διαθέτει θύρες HDMI, USB, υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο και ακουστικά, ενώ είναι εξοπλισμένη και με ενσωματωμένο WiFi.

Η Canon XC10 έχει διαστάσεις 125 (πλάτος) x 102 (ύψος) × 122 (βάθος) χιλιοστά και βάρος 930 γραμμάρια.
Αναμένεται να είναι διαθέσιμη στα μέσα Ιουνίου στην τιμή των 1600 λιρών Αγγλίας.

XC10 02 FSR A

XC10 21 FSR C

XC10 06 BSR C

XC10 06 BSR B

XC10 05 BSL A

XC10 08 BCK A

XC10 13 BSL B

XC10 03 LEFT B

XC10 03 LEFT D

XC10 09 TOP A

XC10 11 WH KIT

Canon XC10-3

Canon XC10-2

Canon XC10-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Εάν δεν είχε fixed lens και μπορούσες να αλλάξεις φακούς θα ήταν πραγματικά μια ενδιαφέρουσα περίπτωση! Με αυτά τα δεδομένα πρέπει να τραβάει υψηλής ποιότητας βίντεο για να πειστεί ο οποιοσδήποτε να την αγοράσει..

    • #
      1

      κοίτα βλέποντας πολλούς συναδέλφους βιντεολήπτες να χρησιμοποιούν μικρές compact μηχανές όπως η sony rx10 για λήψη video νομίζω ότι η Canon κινήθηκε σε αυτή την φιλοσοφία.
      άλλωστε δεν χρειάζεται να αλλάζεις φακό όταν η μηχανή σου προσφέρει ότι χρειάζεσαι και το εστιακό της εύρος είναι αρκετά καλό.
      νομίζω ότι αρκετοί θα μπουν στον πειρασμό λόγω των χαρακτηριστικών της..

      • #
        1

        Βολική μπορεί να είναι (ένας φακός, σχετικά μεγάλο βάθος πεδίου λόγω “μικρού” αισθητήρα) και επαγγελματική μπορεί να λέγεται, αλλά κινηματογραφική μάλλον δε δικαιούται να λέγεται. Και δεν είναι θέμα κόστους (που σίγουρα θα είναι πανάκριβη) αλλά το αποτέλεσμα που θα βγάζει θα είναι αυτό μια καλής βιντεοκάμερας.

        Αν θέλεις να γυρίσεις μία ας πούμε ταινία μικρού μήκους καλύτερα θα το έκανες με μία dslr τύπου 5d mark III και του ρηχού κινηματογραφικού βάθους που δίνει. Ακόμα και με μία eos 7d. Δυστυχώς η canon (αλλά και η nikon ανεξήγητα) προτίμησε να μην βγάλει (ακόμα) slr με 4k, ακριβώς για να μην συναγωνιστεί τα κινηματογραφικά της προϊόντα και κόψει από τις πωλήσεις τους. Ευτυχώς για τους “ερασιτέχνες” που θέλουν κινηματογραφικό look υπάρχουν “φτηνές” (ας πούμε) λύσεις πχ από την sony με την a7s που με φτηνούς αντάπτορες θα βάλεις εξαιρετικούς φακούς από ότι εταιρία θέλει.

        Σίγουρα για έναν “επαγγελματία” που θέλει να καλύψει μία βάφτιση μια xc10 είναι πρακτικότερη και ορθότερη ως επιλογή. Και για πολλά ακόμα είναι κατάλληλη. Πάντως για ταινία με ρηχά πεδία (bokeh) και δραματικές λήψεις δε κάνει.. οπότε ο χαρακτηρισμός “επαγγελματική” είναι λίγο περιορισμένος (δλδ όχι για όλες τις “επαγγελματικές” δουλειές).

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!