Τα κέρδη της Canon για το τρίτο τέταρτο του έτους δείχνουν πρόβλημα;


Τα κέρδη της Canon για το τρίτο τέταρτο του έτους δείχνουν πρόβλημα;

Άσχημα τα νέα για την Canon;  Σύμφωνα με τις οικονομικές αναφορές για το τρίτο τέταρτο του οικονομικού έτους που διανύουμε, τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 42% (στα 908 εκατομμύρια δολάρια) ενώ τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 13% (στα 10.3 δις δολάρια).  Η μείωση επίσημα αποδίδεται στην οικονομική κρίση σε Κίνα και Ευρώπη και στην ισχυροποίηση του γεν.  Η πτώση στις πωλήσεις των DSLR δεν φάνηκε να μπορεί να αποτραπεί ούτε και με την κυκλοφορία νέων μοντέλων όπως η EOS 5D Mark III.  Φυσικά, όπως σχολιάζει πολύ σωστά η ιστοσελίδα Canon Watch, η δικαιολογία ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στην κρίση και το γεν, δεν μπορεί παρά να είναι παραπλανητική.  Η ιστοσελίδα θεωρεί πως η Canon δεν έκανε σωστές κινήσεις στην κυκλοφορία της νέας 5D III και η τιμή της ήταν το κύριο πρόβλημα για το οποίο η D800 της Nikon κέρδισε πολύ έδαφος.  Επίσης φαίνεται ότι η Canon μπήκε με το ζόρι στον χορό των μικρών mirror-less μηχανών, με την κυκλοφορία της M, και δεν φαίνεται να έδωσε όλες της τις δυνάμεις ώστε να δημιουργήσει κάτι πρωτοποριακό.  Στην ουσία η Canon Watch θεωρεί ότι το πρόβλημα της Canon είναι ότι από ηγέτης του χώρου και πρωτοπόρος, έχει περιοριστεί στο να βρίσκει απαντήσεις στις προκλήσεις του ανταγωνισμού και ότι η μόνη λύση για να επανακάμψει γρήγορα είναι να δημιουργήσει νέα προϊόντα που θα αποτελούν επανάσταση στον χώρο και θα είναι αντικείμενα πόθου από το αγοραστικό κοινό.  Κάτι το οποίο μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Watch
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!