Κάμερα-χάπι παίρνει έγκριση στις Η.Π.Α.


Κάμερα-χάπι παίρνει έγκριση στις Η.Π.Α.

H τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και το που μπορεί να φτάσει κανείς δεν το ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι θα δουν πολλά τα μάτια μας στο μέλλον.

Ένα από αυτά είναι η κάμερα-χάπι, η οποία έχει κατασκευαστεί για ιατρικούς σκοπούς, από την Ισραηλιτική εταιρεία Given Imaging. Η εταιρεία που ίσως εξαγοραστεί από την εταιρεία κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων Covidien PLC προς 860 εκατομμύρια δολάρια, κατασκεύασε την ειδική κάμερα-χάπι για ιατρική χρήση.

Με την PillCam, όπως είναι το όνομα της ειδικής αυτής κάμερας και η οποία έχει διαστάσεις 12×33 χιλιοστά, θα είναι δυνατός ο ιατρικός έλεγχος χωρίς την δύσκολη διαδικασία της κολονοσκόπησης που ακολουθείται σήμερα. Η PillCam έχει μπαταρία και ειδικό φως LED και μεταδίδει 4 με 35 καρέ το δευτερόλεπτο για περίπου 10 ώρες, σε μία ειδική συσκευή που φοράει ο ασθενής, ο οποίος δεν έχει παρά να την καταπιεί.

Για άλλη μία φορά βλέπουμε πόσο στενά συνδέεται η τεχνολογία του imaging με τον ιατρικό χώρο. Είναι πολύ γνωστή η σχέση των εταιρειών κατασκευής φωτογραφικών μηχανών με τον ιατρικό τομέα, αφού πολλές από αυτές όπως η Fujifilm και η Olympus δραστηριοποιούνται στον χώρο παραγωγής ιατρικών μηχανημάτων με μεγάλη επιτυχία και τεράστιους τζίρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

PillCam

Πηγή:

PMAnewsline
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!