H Sony κατέθεσε πατέντα για ένα φακό επαφής – κάμερα


H Sony κατέθεσε πατέντα για ένα φακό επαφής – κάμερα

Ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό το μέλλον μας φέρνει η πατέντα που φαίνεται να κατέθεσε η Sony στις Η.Π.Α. και η οποία περιγράφει ένα φακό επαφής που έχει δυνατότητα λήψης εικόνων.

Η πατέντα με αριθμό 20160097940 κατατέθηκε το 2014 και στην εικόνα περιγραφής της βλέπουμε ένα φακό επαφής που έχει αισθητήρα εικόνας, επεξεργαστή, φακό, αποθηκευτικό χώρο και δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας.

Εκτός των παραπάνω η πατέντα περιγράφει την ύπαρξη σταθεροποιητή και αυτόματης εστίασης, ενώ ο έλεγχος της στιγμής της λήψης θα γίνεται με το ανοιγόκλεισμα του βλεφάρου.

Η πατέντα της Sony για φακό επαφής – κάμερα δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μοναδική, καθώς Google και Samsung έχουν ήδη καταθέσει ανάλογες πατέντες, όχι όμως το ίδιο εξελιγμένες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

FPO
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!