APS-C ή Full Frame αισθητήρας; Ο Zack Arias θεωρεί ότι δεν υπάρχει δίλημμα


APS-C ή Full Frame αισθητήρας; Ο Zack Arias θεωρεί ότι δεν υπάρχει δίλημμα

Στο παρακάτω video ο Zack μιλάει για την νέα “αιώνια” διαμάχη στην οποία πολλοί φωτογράφοι συμμετέχουν: ποιοι είναι καλύτεροι αισθητήρες; Οι μεγέθους APS-C ή οι Full Frame;

Ακόμα και εγώ έχω προσπαθήσει να εξηγήσω πολλές φορές σε φίλους ότι η διαφορά δεν είναι τόσο τεράστια όσο πιστεύουν και ότι δεν είναι τόσο μεγάλη ανάγκη να μεταπηδήσουν από το APS-C φορμά στο Full Frame φορμά.
Στην ουσία όπως και ο Zack μας λέει δεν έχει σημασία τι αισθητήρα έχει η μηχανή αλλά ποιος είναι πίσω από την μηχανή.

Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι ο Zack Arias έχει στενές σχέσεις με την Fujifilm με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό, αν και συμφωνούμε 100% με όσα λέει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

6 σχόλια

  • #
    1

    8:45 και 10:00 όλο το ζουμί :)

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Αμπαριώτης Σταμάτης | 29 Ιουλίου 2014 στις 23:10

    Εντάξει …ο τύπος είναι όλα τα λεφτά :)

  • #
    1

    Με όλο το σεβασμό προς τις απόψεις όλων, προσωπικά βλέποντας ΟΛΟΚΛΗΡΟ το βίντεο έχασα πάσα ιδέα περί σοβαρών απόψεων. Επιχείρημα ουσιαστικό κανένα. Ο κ. Zack Arias απαξιώνοντας την διαφορά που ξέρουμε πως υπάρχει στην ποιότητα του μεγέθους του αρνητικού, για όλους όσους έχουμε δουλέψει με φιλμ προσπαθεί να μας πείσει να ξεχάσουμε το αυτονόητο, τι διαφορά που είχε το μέγεθος στο αρνητικό, αστειευόμενος με την βεργούλα του. Είναι ξεκάθαρο πως ένας full frame αισθητήρας είναι καλύτερος από έναν APS-C. Αυτό δεν είναι προσωπική άποψη δική μου ή οποιοδήποτε αλλού αλλά είναι μια αντικειμενική αλήθεια, αυτό δεν έχει να κάνει αν κάποιος φωτογράφος μπορεί να παράγει καλές εικόνες, σε αυτό συμφωνούμε οι περισσότεροι, πως σημασία έχει το μάτι πίσω απ την μηχανή και όχι η μηχανή, αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό από την ουσία της ποιότητας του αισθητήρα. Ο κ. Zack Arias χαίρει της εκτίμησης μου σαν φωτογράφος αλλά έχασε κάθε άλλη εκτίμηση με αυτό το βίντεο όταν με αλαλαγμούς προσπαθεί ξεδιάντροπα να μας πείσει για την εταιρεία που υπηρετεί, ξεχνώντας την εποχή για παράδειγμα που υπηρετούσε την canon και τους full frame αισθητήρες. Δείτε την φωτογραφία :) http://nialldavid.photoshelter.com/gallery-image/Zack-Arias-One-Light-Workshop-San-Francisco-CA/G0000APfzVPT_eUI/I0000XYExISlwOh8

    Με κάθε εκτίμηση και σεβασμό προς όλες τις απόψεις
    Άρης .

    • #
      1

      νομίζω Άρη ότι κανείς δεν είπε ότι οι APS-C είναι καλύτεροι από τους Full Frame αισθητήρες, ούτε ο Zack…αυτό που λέει ο Zack και στο οποίο συμφωνώ 100% είναι ότι η διαφορά δεν είναι τεράστια αλλά στην ουσία πιο μικρή από ότι φαντάζονται πολλοί και ότι το να μπλέκει κάποιος στην λογική ότι οι φωτογραφίες μου δεν είναι καλές γιατί έχω μηχανή με APS-C αισθητήρα είναι αστείο…
      Προσωπικά ξέρω άτομα με APS-C μηχανές που απαξιώνουν τις μηχανές τους (όπως την Nikon D7100) και δηλώνουν ότι θέλουν να πάρουν Full Frame μηχανή γιατί το “APS-C δεν είναι τόσο καλό όσο το Full Frame” νομίζοντας ότι αυτό φταίει για το γεγονός ότι δεν βγάζουν τις εικόνες που θέλουν….
      Νομίζω ότι το συμπέρασμα πίσω από το video δεν είναι αν είναι καλύτερο το Full Frame από το APS-C (αυτό όπως λες αντικειμενικά ισχύει) , αλλά ότι αυτό δεν παίζει ρόλο στις εικόνες που τελικά δημιουργεί ο φωτογράφος…έχω δει φωτογραφίες από Nikon D5000 αλλά ακόμα και από iPhone που θα κάνανε τον οποιοδήποτε φωτογράφο με Full Frame μηχανή να ζηλεύει και αυτό είναι κάτι που οφείλεται στον φωτογράφο.

      • #
        1

        Αγαπητέ Βάϊε
        Τα εργαλεία δεν κάνουν το μάστορα λέει το λαϊκό ρητό και σε αυτό νομίζω πως συμφωνούμε όλοι. Επίσης σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αντίστοιχες ρήσεις οπότε έχουμε μια κοινή παραδοχή.
        Το ερέθισμα που με έκανε να σχολιάσω (κάτι που κάνω σπανιότατα) είναι το στυλ του σχολιασμού, που αν μου επιτρέπεις τον χαρακτηρισμό, τον θεωρώ ξεδιάντροπο, με κραυγές και αλαλαγμούς και μια βέργα θέλει να περάσει ένα σοβαρό μήνυμα , απλά διαφημίζει την Fuji με τον χειρότερο τρόπο κατά την άποψη μου. Είναι ο χειρότερος τρόπος για να διαφημίσει ς ένα προϊόν να κατηγορείς όλα τα αλλά. Αν η Fuji δεν δει τις πώλησης να αναβαίνουν θα έχει συμβάλει και ο εν λόγο φωτογράφος.
        Με εκτίμηση Άρης

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!