DJI Phantom 3, ανανεωμένο με δύο εκδόσεις


DJI Phantom 3, ανανεωμένο με δύο εκδόσεις

Αιτία φυσικά η ανακοίνωση του νέου DJI Phantom 3, του νέου drone (τετρακόπτερου) της εταιρείας από το οποίο αρκετοί εντυπωσιάστηκαν, ενώ άλλοι είχαν τις ενστάσεις τους.

Πάμε να δούμε όμως τι νέο φέρνει το DJI Phantom 3.

Καταρχήν ξεκινάμε από το γεγονός ότι το DJI Phantom 3 θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, το DJI Phantom 3 Professional και το DJI Phantom 3 Advanced.

To DJI Phantom 3 Professional έχει κάμερα με δυνατότητα λήψης 4K video στα 30fps και το DJI Phantom 3 Advanced κάμερα με δυνατότητα λήψης Full HD 1080p στα 60fps.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν αισθητήρα 1/2.3″ EXMOR της Sony (βγάζουν φωτογραφίες 12 megapixels/7 καρέ το δευτερόλεπτο) και φακό με εστιακό μήκος 20mm, γωνία θέασης 94⁰ (δεν έχουμε παραμόρφωση) και μέγιστο διάφραγμα f/2.8. Το gimbal έχει σταθεροποίηση τριών αξόνων.

Το DJI Phantom 3 ζυγίζει 1280 γραμμάρια, έχει πιο ισχυρά μοτέρ και καλύτερη λειτουργία GPS, με δυνατότητα να λοκάρει περισσότερους δορυφόρους. Επιπλέον έχει βελτιωθεί η κίνηση του (Optical flow stabilization). Η μπαταρία του DJI Phantom 3 είναι χωρητικότητας 4480mAh, δίνοντας χρόνο πτήσης κοντά στα 23 λεπτά.

Μία σημαντική βελτίωση του νέου Phantom σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση είναι η δυνατότητα πτήσης σε εσωτερικούς χώρους, χάρη στο σύστημα Visual Positioning, το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες για να κρατήσει το drone στην θέση του.

Το χειριστήριο είναι βελτιωμένο και προσφέρει την δυνατότητα για αλλαγή βασικών ρυθμίσεων όπως η ισορροπία λευκού, η αντιστάθμιση της έκθεσης και το ISO (100-3200 στο video, 100-1600 στις φωτογραφίες), κάτι που μπορεί να γίνει και μέσω της εφαρμογής Pilot. Επιπλέον στο χειριστήριο υπάρχει βάση για την τοποθέτηση smartphone ή tablet και σε συνδυασμό με την τεχνολογία Lightbridge, είναι δυνατή η λήψη εικόνας HD (στην smartphone συσκευή) και ο έλεγχος του drone μέχρι και 2 χιλιόμετρα απόσταση. Τέλος λειτουργεί με LiPo μπαταρία των 6000mAh.

Τα δύο drones είναι συμβατά με την εφαρμογή Pilot (iOS 8.0, Android 4.1.2), η οποία μεταξύ των άλλων προσφέρει δυνατότητα live streaming μέσω του YouTube (στην παρουσίαση είδαμε ζωντανή σύνδεση με Σαντορίνη!), αλλά και δυνατότητα εξομοίωσης πτήσης για προπόνηση. Επιπλέον η λειτουργία Director αποθηκεύει αυτόματα τις καλύτερες λήψεις σε μικρά clip, για άμεση κοινοποίηση τους, αμέσως μετά την προσγείωση.

Οι τιμές των DJI Phantom 3 Professional και το DJI Phantom 3 Advanced είναι 1259 και 1000 δολάρια αντίστοιχα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας η έκδοση Professional θα έρθει στην Ελλάδα κοντά στα 1.400 ευρώ με μία δεύτερη μπαταρία.

DJI Phantom 3-pro

DJI Phantom 3-2

DJI Phantom 4-pro

DJI Phantom 3-1

dji

dji-1

dji-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DJI
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    καλημέρα…. Κάποιο σχόλιο μου δημιούργησε κάποια ανασφάλεια σχετικά με τίς γνώσεις που είχα και που αφορούσαν στό phantom 3 professional.
    Το σχόλιο, που συγκεκριμένα εκφράστηκε απο τήν Helliland καί που αφορούσε το εν λόγω μοντέλο έλεγε “είναι το μοντέλο με τόν μεγάλο αισθητήρα”.
    Εκεί λοιπόν μου δημιουργήθηκε η απορία αν υπάρχει έκδοση και με μικρό αισθητήρα ή απλά το σχόλιο διευκρίνιζε απλά τους αναγνώστες οτι στον εξοπλισμό του professional περιλαμβάνει τον μεγάλο αισθητήρα.
    Θα ήθελα τίς γνώσεις σας.
    Ευχαριστώ
    Τζάρτος Χρήστος

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!