Dpreview: Αυτός είναι ο καλύτερος φωτογραφικός εξοπλισμός για το 2016


Dpreview: Αυτός είναι ο καλύτερος φωτογραφικός εξοπλισμός για το 2016

Μία από τις πιο σημαντικές ιστοσελίδες για τη φωτογραφία, η Dpreview, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των αναγνωστών της για τον καλύτερο εξοπλισμό του 2016.

Καλύτερος Prime φακός για το 2016 αναδείχτηκε ο νέος Nikon AF-S NIKKOR 105mm F1.4E, με φιναλίστ τον Sigma 85mm F1.4 Art.

dpreview-1

Στους zoom φακούς νικητής είναι ένα φακός του συστήματος Micro Four Thirds της Olympus, ο Olympus M.Zuiko 12‑100mm F4 PRO. Και εδώ κοντά στη πρώτη θέση βρέθηκε ένας φακός της Sigma, ο Sigma 50-100mm F1.8 Art.

dpreview-2

Καλύτερη high-end compact μηχανή είναι η νέα Sony Cyber-shot RX100 V, η οποία είναι στη πρώτη θέση και της δικής μας ψηφοφορίας μέχρι στιγμής (και με μεγάλη διαφορά). Φιναλίστ ακόμα μία Sony compact μηχανή, η Sony Cyber-shot RX10 III, η οποία είναι στη πρώτη θέση της δικής μας ψηφοφορίας ως καλύτερη superzoom μηχανή.

dpreview-6

Στη κατηγορία καλύτερης μεσαίου επιπέδου μηχανής που αλλάζει φακό νικήτρια βγήκε η νέα Sony a6300, με τη δεύτερη θέση να καταλήγει στη Panasonic Lumix DMC-G80/G85.

dpreview-5

Τέλος στην κατηγορία της επαγγελματική μηχανής που αλλάζει φακό η πρώτη θέση ανήκει στην Nikon D500, η οποία είναι στη πρώτη θέση της δικής μας ψηφοφορίας ως καλύτερη DSLR. Δεύτερη αναδείχτηκε η mirrorless Fujifilm X-T2, η οποία είναι στη πρώτη θέση της δικής μας ψηφοφορίας ως καλύτερη mirrorless.

dpreview-3

Τώρα η Dpreview καλεί τους αναγνώστες της να ψηφίσουν το απόλυτο φωτογραφικό προϊόν για το 2016, ανάμεσα από τους παραπάνω νικητές και φιναλίστ.

Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.

Φυσικά μην ξεχάσετε να ψηφίσετε για τα βραβεία αναγνωστών του pttlgr εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!