Smartphones με δύο φακούς υπόσχονται πολλά παραπάνω από 3D φωτογραφίες


Smartphones με δύο φακούς υπόσχονται πολλά παραπάνω από 3D φωτογραφίες

Η ιδέα δημιουργίας ενός smartphone με φωτογραφική μηχανή που έχει δύο φακούς δεν είναι κάτι καινούργιο.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η χρήση δύο φακών από μία φωτογραφική μηχανή επιτρέπει την δημιουργία 3D εικόνων. Όμως η εταιρεία Corephotonics αποκάλυψε στο MWC 2014 ότι η χρήση δύο φακών μπορεί να βελτιώσει πολύ περισσότερο τις φωτογραφικές δυνατότητες μίας κάμερας.

Η Corephotonics, η οποία πουλάει Modules με δύο φακούς σε κατασκευαστές smartphones, χρησιμοποιεί δύο φακούς, σε παράλληλη συστοιχία, με διαφορετικό εστιακό μήκος. Ο ένας φακός είναι ευρυγώνιος και ο άλλος αποδίδει 3x zoom. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ζουμάρουμε σε ένα αντικείμενο χρησιμοποιώντας τον δεύτερο φακό, χωρίς την χρήση ψηφιακού zoom. Έτσι μπορούμε να έχουμε πολύ πιο καθαρή εικόνα. Επιπλέον κατά την λήψη video μπορούμε να έχουμε πιο ομαλό ζουμάρισμα με συνδυασμό των δύο φακών και της τεχνολογίας του ψηφιακού zoom.

Παράλληλα η χρήση δύο φακών, ο καθένας με τον δικό του αισθητήρα, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των εικόνων σε χαμηλό φωτισμό. Το λογισμικό που χρησιμοποιεί το module της Corephotonics, μπορεί να αντιστοιχίσει σε πραγματικό χρόνο κάθε pixel του ενός φακού με το αντίστοιχο pixel του άλλου και αναλύοντας να δει πιο pixel είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ως αποτέλεσμα έχουμε την μείωση του ψηφιακού θορύβου και καλύτερη εικόνα σαν να είχαμε ένα μεγάλο αισθητήρα αντί για δύο μικρούς.

Τέλος όπως ήδη αναφέραμε η παρουσία δύο φακών επιτρέπει την δημιουργία 3D εικόνων.

Προς το παρόν έχουμε ήδη δει φωτογραφία της κάμερας του επερχόμενου HTC M8, στο οποίο εμφανίζονται δύο φακοί ή κάμερες, πράγμα που μένει να διευκρινιστεί σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Engadget
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!