H DxO Labs παρουσιάζει το Optics Pro 8.


H DxO Labs παρουσιάζει το Optics Pro 8.

Η DxO Labs ανακοίνωσε την κυκλοφορία του DxO Optics Pro 8, του επαγγελματικού της λογισμικού για επεξεργασία εικόνας.

Το πρωτοποριακό στοιχείο στο νέο λογισμικό είναι ότι μπορούμε να ελέγξουμε την φωτεινότητα και το κοντράστ μίας εικόνας με την βοήθεια ενός μόνο εργαλείου, που ονομάζεται Smart Lighting.  Ταυτόχρονα το εργαλείο Smart Lighting προσπαθεί να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες στα μέρη της εικόνας που είναι πολύ φωτεινά και πολύ σκοτεινά.   Επίσης το νέο λογισμικό έχει περισσότερα προφίλ συνδυασμών σωμάτων-φακών, με στόχο της DxO να φτάσει τους 20.000 συνδυασμούς μέχρι το τέλος του 2013 (αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10.000 συνδυασμοί στην βάση δεδομένων του προγράμματος).  Τα προφίλ αυτά έχουν δημιουργηθεί βάση τεστ στα εργαστήρια της DxO, τα οποία αποκαλύπτουν τυχόν παραμορφώσεις ή σφάλματα του κάθε φακού σε συνδυασμό με το σώμα της μηχανής που χρησιμοποιείται, επιτρέποντας τον χρήστη του λογισμικού, ανάλογα με τον εξοπλισμό του, να προβεί σε γρήγορες και ακριβείς διορθώσεις.

Το περιβάλλον εργασίας του Optics Pro 8 έχει βελτιωθεί για να είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη, ενώ η ταχύτητα επισκόπησης των εικόνων έχει αυξηθεί.  Ως νέο στοιχείο, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί στις μικρογραφίες των εικόνων, σε πραγματικό χρόνο, τις αλλαγές που κάνει έτσι ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρίσκει την φωτογραφία που έχει υποστεί αλλαγές.

Το DxO Optics Pro 8 θα είναι διαθέσιμο για Windows και για Mac σε δύο εκδόσεις, την Standard και την Elite.  Η κυκλοφορία του από την ιστοσελίδα της DxO Labs έχει προγραμματιστεί στις 29 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα πωλείται με ειδικές τιμές:

  • DxO Optics Pro 8 Standard Edition: 99 € αντί για 149 €
  • DxO Optics Pro 8 Elite Edition: 199 € αντί για 299 €

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!