BAFTA 2016: o Emmanuel Lubezki το πήρε για άλλη μία χρονιά


BAFTA 2016: o Emmanuel Lubezki το πήρε για άλλη μία χρονιά

Στα φετινά BAFTA 2016, ο Emmanuel Lubezki, πήρε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το BAFTA φωτογραφίας (Cinematography), αυτή την φορά για την ταινία The Revenant. Τα δύο προηγούμενα χρόνια θριάμβευσε με την ταινία Gravity (2014) και την ταινία Birdman (2015).

Ο Chivo συνεχίζει ακάθεκτος μαζεύοντας βραβεία για τις ταινίες στις οποίες αναλαμβάνει την φωτογραφία και σύντομα αναμένουμε να πάρει και το τρίτο του συνεχόμενο Oscar.

Γεννημένος στην πόλη του Μεξικό το 1964 έχει προταθεί στην καριέρα του 7 φορές για το Oscar Φωτογραφίας (A Little Princess, Sleepy Hollow, The New World, Children of Men, The Tree of Life, Gravity, Birdman -The Unexpected Virtue of Ignorance), ενώ έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως οι Mike Nichols (The Birdcage, 1996), Tim Burton (Sleepy Hollow, 1999), Michael Mann (Ali, 2001), Terrence Malick (The New World, 2005, The Tree of Life, 2011, To the Wonder, 2013), Martin Scorsese (Shine a Light, 2007, ως χειριστής κάμερας υπό τον κινηματογραφιστή Robert Richardson), The Coen Brothers (Burn After Reading, 2008).

Στις άλλες κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν και στο βραβείο επεξεργασίας (Editing) νικήτρια είναι η Margaret Sixel με το Mad Max: Fury Road, ενώ στην κατηγορία Special Visual Effects νικητές είναι οι Chris Corbould, Roger Guyett, Paul Kavanagh και Neal Scanlan για την ταινία Star Wars: The Force Awakens.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα των BAFTA 2016, το βραβείο καλύτερη ταινίας πήρε ο Alejandro G. Iñárritu για την ταινία The Revenant, για την οποία πήρε το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου ο Leonardo DiCaprio (συνολικά η ταινία πήρε 5 βραβεία).

Τα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου γνωστά και ως Βραβεία BAFTA θεωρούνται αντίστοιχα των Oscar. Η απονομή των βραβείων έγινε στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στις 14 Φεβρουαρίου, με παρουσιαστή τον ηθοποιό Stephen Fry.

Δείτε όλα τα βραβεία στην επίσημη ιστοσελίδα των BAFTA 2016.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!