Facebook: βοηθάει τους τυφλούς να “βλέπουν” τις φωτογραφίες


Facebook: βοηθάει τους τυφλούς να “βλέπουν” τις φωτογραφίες

Το Facebook με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης αναλαμβάνει να περιγράφει μέσω φωνής, σε άτομα που δεν βλέπουν (39 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) ή έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης (246 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο), τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στις βάσεις του.

Μέχρι σήμερα το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μπορούσε να αναφέρει σε άτομα με προβλήματα όρασης το όνομα του χρήστη που δημοσίευε μία φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook, χωρίς όμως να περιγράφει το περιεχόμενο της φωτογραφίας.

Με την νέα τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων το Facebook αναλαμβάνει να περιγράφει και τι περιέχει η φωτογραφία. Αυτό γίνεται σκανάροντας την φωτογραφία και χρησιμοποιώντας ειδικές παραμέτρους και δεδομένα, τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να περιγράψει κατά προσέγγιση το περιεχόμενο της, λέγοντας για παράδειγμα “Η φωτογραφία μπορεί να περιέχει δέντρα, σύννεφα κτλ”.

Προς το παρόν η νέα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην αγγλική γλώσσα, για όσους έχουν συσκευές με iOS, iPhone και iPad, με δεδομένο ότι χρησιμοποιούν τον ενσωματωμένο screen reader.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Facebook

Πηγή:

Facebook
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!