Προσοχή! Απάτη μέσω Facebook και χαμένος εξοπλισμός χιλιάδων ευρώ


Προσοχή! Απάτη μέσω Facebook και χαμένος εξοπλισμός χιλιάδων ευρώ

Οι απάτες μέσω internet στις αγοραπωλησίες φωτογραφικού εξοπλισμού είναι συχνό φαινόμενο.

Τώρα το Verge προειδοποιεί για μία απάτη που μέχρι στιγμής έχει ως αποτέλεσμα να εξαπατηθούν πάνω από 20 άτομα και να χαθεί εξοπλισμός άνω των 25.000 δολαρίων, με τους υπολογισμούς να αναφέρουν ότι μπορεί να φτάνει μέχρι και τις 100.000 δολάρια.

Η απάτη στήνεται μέσω αγοπωλησιών στο Facebook Marketplace και ο αγοραστής – απατεώνας εμφανίζεται με το username “Andy Mai”, ζητώντας να πληρώσει μέσω της πλατφόρμας Venmo.

Οι πληρωμές εμφανίζονται μέσω του Venmo (ιδιοκτησίας του Paypal), σε πολλές μικρές πληρωμές (μέχρι και 52 συναλλαγές) και ο πωλητής ήσυχος παραδίδει τον φωτογραφικό εξοπλισμό σε συνάντηση με τον αγοραστή.

Δυστυχώς όμως λόγω των όρων του Venmo, που απαγορεύουν την χρήση της πλατφόρμας για αγοραπωλησία αντικειμένων, ο πωλητής ανακαλύπτει ότι ο λογαριασμός του στο Venmo έχει μπλοκαριστεί γιατί παραβιάζει τους όρους της πλατφόρμας. Επιπλέον φαίνεται ότι για την πληρωμή χρησιμοποιούνται κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, γεγονός που οδηγεί στην ακύρωση των συναλλαγών.

Σύμφωνα με το Verge μέχρι τώρα έχουν πέσει θύματα της συγκεκριμένης απάτης 20 άτομα στη περιοχή του Λος Άντζελες.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν που πουλάτε τον φωτογραφικό σας εξοπλισμό και πως πληρώνεστε. Διαβάστε το άρθρο μας για το τι να προσέχετε και πως να αποφύγετε να πέσετε θύμα απάτης.

Μην ξεχνάτε να βάζετε τις αγγελίες σας στο Facebook Group του pttlgr, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

TheVerge
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!