Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει και φωτογραφίες 360 μοιρών


Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει και φωτογραφίες 360 μοιρών

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το Facebook θα επιτρέπει την προβολή φωτογραφιών 360 μοιρών στο news feed των χρηστών του.

Διανύουμε την εποχή του Virtual Reality (VR) και όλες οι μεγάλες εταιρείες που σχετίζονται με την εικόνα έχουν επικεντρωθεί στη δημιουργία καμερών που παράγουν φωτογραφίες και videos 360 μοιρών.

Για παράδειγμα η Pentax, η Nikon, η GoPro, η Kodak, η LG και η Samsung έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους για δημιουργία φωτογραφιών και videos 360 μοιρών και το YouTube υποστηρίζει τη προβολή videos 360 μοιρών.

Το Facebook δεν θέλει να μείνει πίσω και σύντομα θα έχουμε το νέο χαρακτηριστικό 360 Photos το οποίο θα επιτρέπει την προβολή εικόνων 360 μοιρών. Οι χρήστες θα μπορούν σε μία φορητή συσκευή να περιηγούνται με το σύρσιμο του δάχτυλου πάνω στη οθόνη μέσα στην εικόνα των 360 μοιρών ή να χρησιμοποιούν το ποντίκι τους όταν βρίσκονται στον Η/Υ τους.

Φυσικά όσο αφορά τα smartphone θα υπάρχει η επιλογή χρήσης κάποιου ειδικού VR headset, με τον χρήστη να κουνάει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που θέλει να δει μέσα στην εικόνα.

Το Facebook ξεκίνησε να υποστηρίζει την προβολή videos 360 μοιρών πριν μερικούς μήνες, κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει μεγάλη απήχηση, λόγω του ακριβού εξοπλισμού που χρειάζεται για τη δημιουργία τέτοιου είδους videos.

Με την υποστήριξη φωτογραφιών 360 μοιρών είναι σίγουρο ότι θα είναι πιο εύκολο για τους χρήστες να δημιουργήσουν υλικό για δημοσίευση στο Facebook.

Τι γνώμη έχετε για τις φωτογραφίες 360 μοιρών; Είναι μία ενδιαφέρουσα υλοποίηση στη φωτογραφία ή σας αφήνει αδιάφορους;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Facebook

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!