Η πρώτη Hasselblad που ταξίδεψε στο διάστημα πωλήθηκε προς 281.250 δολάρια


Η πρώτη Hasselblad που ταξίδεψε στο διάστημα πωλήθηκε προς 281.250 δολάρια

Στην μάχη για την απόκτηση της Hasselblad 500c (TV 45279) νικητής βγήκε ανώνυμος κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος μέσω internet κατάφερε να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της ιστορικής αυτής μηχανής.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της μηχανής την είχε αγοράσει το 1994 στην τιμή των 15.000 δολαρίων, ενώ οι ειδικοί ανάμεναν η “διαστημική” Hasselblad να αλλάξει χέρια μεταξύ 50.000 και 100.000 δολαρίων.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της RR Auction, Bobby Livingston, το τελικό ποσό πώλησης της μηχανής αυξήθηκε κατακόρυφα αφού συνοδεύονταν από γράμματα του αστροναύτη Gordon Cooper, μη αφήνοντας αμφιβολίες για τον αρχικό ιδιοκτήτη της και το ταξίδι της στο διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

PhotographyBlog
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!