Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που μπήκε στο Adobe Photoshop για επεξεργασία


Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που μπήκε στο Adobe Photoshop για επεξεργασία

Πρόκειται για την πρώτη φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε για να παρουσιαστούν οι δυνατότητες του Adobe Photoshop.

Ένας από τους δημιουργούς του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας, ο John Knoll, έβγαλε την φωτογραφία το 1987 στα νησιά Bora Bora. Στην φωτογραφία βλέπουμε την τότε κοπέλα του Jennifer (και μετέπειτα γυναίκα του), topless, να αγναντεύει το νησί Toopua.
Το ζευγάρι δούλευε μαζί στην εταιρεία Industrial Light & Magic, την θυγατρική της LucasFilm για την παραγωγή special-effects και οι διακοπές του στα νησιά Bora Bora ήταν η επιβράβευση για την σκληρή δουλειά τους στην ταινία “Who Framed Roger Rabbit”.
Μάλιστα την ίδια ημέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία ο Knoll έκανε πρόταση γάμου στην Jennifer.

Ο Knoll με τον αδερφό του Thomas, ο οποίος ξεκίνησε την δημιουργία ενός προγράμματος επεξεργασίας εικόνας ως hobby, δημιούργησαν ένα project που θα άλλαζε τον κόσμο της φωτογραφίας.
Όταν ήρθε η ώρα να παρουσιάσουν το project αυτό σε επενδυτές ο Knoll χρησιμοποίησε ένα scanner του εργαστηρίου της Apple Advanced Technology Group για να σκανάρει την 10×15 φωτογραφία της γυναίκας του, που είχε τραβήξει στις διακοπές τους.
Η εικόνα ονομάστηκε “Jennifer in Paradise” και ήταν η πρώτη έγχρωμη εικόνα που χρησιμοποιήθηκε για να παρουσιαστούν οι δυνατότητες του νέου τότε Photoshop.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adobe Photoshop

Πηγή:

theguardian
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!