Ανακοινώθηκε ο νέος φακός Fujinon XF 10-24mm F/4 R OIS


Ανακοινώθηκε ο νέος φακός Fujinon XF 10-24mm F/4 R OIS

Η Fujifilm ανακοίνωσε τον νέο premium φακό της για τη σειρά X, Fujinon XF10-24mmF4 R OIS.

Ο νέος φακός έχει πραγματικό εστιακό μήκος 15-36mm και σταθερό διάφραγμα f/4. Είναι εξοπλισμένος με οπτικό σταθεροποιητή OIS (Optical Image Stabilisation) και αποτελείται από 14 οπτικά στοιχεία σε 10 groups. Ανάμεσα στα οπτικά του στοιχεία βρίσκουμε 4 ασφαιρικά και 3 extra low dispersion τα οποία ενισχύουν την απόδοση των X-Trans αισθητήρων. Η ειδική επίστρωση HT-EBC σε συνδυασμό με μία νέα επίστρωση στο πίσω κρύσταλλο του φακού πετυχαίνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση του φαινομένου ghosting.
Το διάφραγμα αποτελείται από 7 λεπίδες για ελκυστικό bokeh (θόλωμα του φόντου), ενώ η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι τα 24 εκατοστά. Τέλος ο 10-24mm έχει μοτέρ “stepping motor” για αθόρυβη λειτουργία.

Ο Fujinon XF10-24mmF4 R OIS θα είναι διαθέσιμος από τον Μάρτιο στην τιμή των 1000 δολαρίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές X-mount
Εστιακό μήκος 10–24mm (15-36mm σε 35mm φορμά)
Σταθεροποιητής Ναι, OIS
Μέγιστο διάφραγμα f/4
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Οπτικά στοιχεία 14
Groups 10
Ειδικά στοιχεία 4 ασφαιρικά, 3 extra low dispersion
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 24 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 410 γραμμάρια
Μήκος 8.7 εκατοστά
Διάμετρος 78mm
Φίλτρο 72mm
Σκίαστρο Παρέχεται

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Fujifilm
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!