Έρχεται νέο Firmware για την Fujifilm X-T1 με σημαντικές βελτιώσεις


Έρχεται νέο Firmware για την Fujifilm X-T1 με σημαντικές βελτιώσεις

Το νέο Firmware, έκδοση 4.00, θα αναβαθμίσει σημαντικά την λειτουργία του συστήματος αυτόματης εστίασης. Δίπλα στα 49 σημεία εστίασης που προσφέρει θα προστεθούν και οι νέες λειτουργίες Zone και Wide/Tracking, οι οποίες θα χρησιμοποιούν 77 σημεία αυτόματης εστίασης σε μία πιο ευρεία περιοχή.

Επιπλέον θα υπάρξει βελτίωση στην ακρίβεια της εστίασης, ενώ η λειτουργία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης θα βελτιωθεί στα 0.5EV (από τα 2.5EV), επιτρέποντας γρήγορη εστίαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και χαμηλής αντίθεσης. Επίσης σημαντική είναι η προσθήκη αυτόματης εστίασης στα μάτια (Eye Detection AF) αλλά και η βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος αυτόματης εστίασης στην λήψη video.

Το νέο Firmware θα προσθέσει ακόμα την λειτουργία Auto Macro, η οποία θα επιτρέπει στην μηχανή να μπει σε λειτουργία Macro διατηρώντας όμως την ταχύτητα του συστήματος αυτόματης εστίασης. Πλέον δεν θα είναι αναγκαίο να πατηθεί το κουμπί Macro της μηχανής για να γίνουν close-up λήψεις και ο χρήστης θα μπορεί να αναθέσει σε αυτό το κουμπί κάποια άλλη λειτουργία.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες βελτιώσεις που θα φέρει το νέο Firmware της Fujifilm X-T1 έχουμε την βελτίωση της λειτουργίας του επιλογέα ταχύτητας κλείστρου, τη δυνατότητα χρήσης της αντιστάθμισης της έκθεσης σε λειτουργία Manual όταν το ISO είναι ρυθμισμένο στο Auto, τη βελτίωση της προβολής των γραμμών σύνθεσης και τέλος την αλλαγή της ονομασίας της λειτουργίας “Silent Mode” σε “Sound & Flash OFF”.

Μείνετε συντονισμένοι στο pttlgr για να ενημερωθείτε όταν θα είναι διαθέσιμο το νέο Firmware για τις Fujifilm X-T1 και Fujifilm X-T1 Graphite.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Αν και οι άλλες φωτογραφικές εταιρείες εργάζοντας λίγο περισσότερο με την βελτίωση των λειτουργιών του firmware των μηχανών που έχουν ρίξει στην αγορά, και δεν λέω μόνο για τα τελευταία μοντέλα τους αλλά -πολύ περισσότερο- και με τα παλαιότερα μοντέλα, σίγουρα θα βλέπαμε πολλές νέες λειτουργίες και βελτιώσεις που θα έδειναν χρόνο ζωής σε αυτά.
    Αυτές όμως και αφού περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από την πρώτη κυκλοφορία τους, τις αφήνουν στη μοίρα τους και ασχολούνται με το πώς θα βγάλουν ένα νέο (παλιό αλλά με νέο firmware και άλλο κέλυφος) μοντέλο, ώστε να σε βάλουν στην διαδικασία να ξεφορτωθείς (η διαδικασία αυτή αποκαλείται και σκότωμα) το παλιό που έχει ώστε να αποκτήσεις (με αιματηρές οικονομίες) το νεοφερμενο.
    Δεν λέω, η αγορά το επιβάλλει. Αλλά δεν είναι κρίμα υπέροχα σώματα μηχανών, τριών και τεσσάρων χρόνων ας πούμε να εγκαταλείπονται;

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!