Αυτός είναι ο νέος φακός FUJINON XF80mmF2.8 LM OIS WR Macro, ο πρώτος με 1.0x μεγέθυνση


Αυτός είναι ο νέος φακός FUJINON XF80mmF2.8 LM OIS WR Macro, ο πρώτος με 1.0x μεγέθυνση

H Fujifilm παρουσίασε τον νέο της prime τηλεφακό για το σύστημα X, τον FUJINON XF80mmF2.8 LM OIS WR Macro.

Ο FUJINON XF80mmF2.8 LM OIS WR Macro προσφέρει εστιακό μήκος 122mm σε φορμά 35mm και αποτελείται από 16 οπτικά στοιχεία σε 12 groups, ανάμεσα στα οποία 1 ασφαιρικό, 3 ED και 1 super ED, ενώ έχει και επίστρωση fluorine για μεγαλύτερη αντοχή του μπροστά κρυστάλλου.

Είναι macro με μεγέθυνση x1.0 (ο πρώτος του συστήματος) και δυνατότητα εστίασης από τα 25 εκατοστά και διαθέτει σύστημα εστίασης Floating Focus System για μεγαλύτερη ακρίβεια στις λήψεις macro.

Διαθέτει σταθεροποιητή Optical Image Stabilizer που αποδίδει 5 stops για καλύτερες λήψεις στο χέρι και το μοτέρ εστίασης είναι τεχνολογίας linear για γρήγορη και αθόρυβη εστίαση.

Επιπλέον το σώμα του είναι ανθεκτικό σε υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες με 11 σφραγισμένα σημεία. Ζυγίζει 750 γραμμάρια και δέχεται φίλτρα των 62mm.

Ο νέος FUJINON XF80mmF2.8 LM OIS WR Macro είναι συμβατός με τους τηλεμετατροπείς 1.4x Teleconverter (XF1.4X TC WR) και 2.0x Teleconverter (XF2X TC WR).

Αναμένεται να είναι διαθέσιμος τον Νοέμβριο στην τιμή των 1.200 δολαρίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Fujifilm X
Εστιακό μήκος 80mm (122mm στο φορμά των 35mm)
Σταθεροποιητής Ναι, 5 stops
Μέγιστη μεγέθυνση 1x
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Οπτικά στοιχεία 16
Groups 12
Λεπίδες διαφράγματος 9
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 25 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 750 γραμμάρια
Μήκος 13 εκατοστά
Διάμετρος 80 χιλιοστά
Φίλτρο 62mm

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Fujifilm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!