Το Getty καταγγέλει τη Google για ενθάρρυνση της κλοπής φωτογραφιών


Το Getty καταγγέλει τη Google για ενθάρρυνση της κλοπής φωτογραφιών

Η επίσημη καταγγελία του Getty Images εναντίον της Google στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η προβολή από μεριάς της Google, εικόνων του πρακτορείου σε υψηλή ανάλυση, μέσω της αναζήτησης και του τομέα Google Images, έχει προκαλέσει ζημιά στο πρακτορείο.

Το Getty λέει ότι εφόσον από το 2013 οι εικόνες του πρακτορείου δεν προβάλλονται μόνο ως μικρογραφίες στην αναζήτηση της Google, αλλά ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τις δει και σε μεγάλη ανάλυση, οι χρήστες δεν έχουν λόγο να μεταβαίνουν στην ιστοσελίδα του. Επιπλέον το Getty λέει ότι με τη δυνατότητα που δίνεται στον χρήστη για κατέβασμα των εικόνων αυτών, στην ουσία η Google προωθεί την πειρατεία και μετατρέπει τους χρήστες σε κατά λάθος πειρατές.

“Το Getty Images αντιπροσωπεύει πάνω από 200.000 φωτορεπόρτερ, δημιουργούς περιεχομένου και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι βασίζονται σε εμάς για να προστατευτεί η δυνατότητα ανταμοιβής για το έργο τους”, λέει ο Yoko Miyashita, γενικός σύμβουλος του Getty Images. “Η συμπεριφορά της Google επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο τους συνεργάτες μας, αλλά και τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης των καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο, για το παρόν και το μέλλον. Μπαίνοντας εμπόδιο στη δίκαιη αγοροπωλησία εικόνων η Google απειλεί την καινοτομία και θέτει σε κίνδυνο την δυνατότητα των καλλιτεχνών να χρηματοδοτήσουν τις δημιουργίες τους, μέσω της αδειοδότησης της χρήσης τους; κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αν η Google δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο επωμίζεται τα κέρδη από της δημιουργίες των ιδιωτών”.

Επιπλέον, όπως λέει το πρακτορείο, με το λανσάρισμα της δυνατότητας ενσωμάτωσης εικόνων από τις βάσεις του σε άλλες ιστοσελίδες (που έγινε το 2014), οι καταναλωτές έχουν ένα εύκολο και νόμιμο τρόπο να χρησιμοποιούν εικόνες, αποδίδοντας credits στον δημιουργό κάθε εικόνας και έχοντας τη δυνατότητα να αγοράσουν τα δικαιώματα κάθε εικόνας για εμπορική χρήση.

Το Getty Images ζητάει από το Google να κάνει την αναζήτηση όπως παλιά και προτρέπει τους φωτογράφους να βοηθήσουν στην προσπάθεια του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Getty Images Google Stolen images

Πηγή:

Getty Images
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!